A mindennapos felismerések hogyan fejlesztik a lelket?!

Aranylélek

Ez nem mese, ez a valóság...

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy egyedülálló nő, és egy egyedülálló férfi.

Az egyedülálló nő, mint a királylány a mesékben éldegélt a saját maga által megteremtett kis elefántcsont tornyában.

Minden nap bízott abban, hogy jön egy megfelelő lovag, megmenti őt, aki kiszabadítja ebből a láthatatlan cellából, és megküzd érte akár a sárkánnyal is, és kiállja a három próbát.

 

De csak várt, és várt, teltek az évek, mígnem egyszer csak megjelent a lovag. Jó kiállású, bátor, mindenre elszánt, teljes harci díszben felvértezve a kihívásokra, de vastag páncél borításban.

Milyen elemekkel kell a lelkes lovagnak megküzdenie a királylányért manapság?

Nincsenek sárkányok, óriások, rossz manók, nem kell hétmérföldes csizmát se húzni, de akkor mi a dolga a hercegnek?

A sárkány helyett meg kell küzdenie először is azzal, hogy levegye a saját páncél ruháját, amit már annyira megszokott, hogy észre sem veszi, milyen nehéz benne élni. Rájönni, hogy nincs rá szüksége már.

Csak úgy védtelenül merjen szembenézni a királylánnyal.

Ha ezt megtette, akkor a következő feladat, hogy a toronyba feljusson, elérje, hogy a királylány boldogan fogadja, és ne öntsön rá forró vizet, miközben mászik felfelé.

Ha sikerül feljutnia hosszú, és izzadságos munka árán, már a finisben érezheti magát.

A mai nyelvre lefordítva: sikerül az udvarlás, kedves szavakat használ, türelmes, illedelmes, figyelmes, rugalmas, határozott…

Kisebb belső, és külső küzdelmek árán feljuthat a toronyba, és ott jön csak az igazi próba.

Milyen benyomást kelt a királylányban, mennyire sikerül lebontania a leányzó vastag falait!

 

Faltörő kos kell hozzá, vagy csak elég a gyengédség?

A lovagnak kell kitalálni, és jó érzékkel felmérni a terepet. Nem könnyű feladat, de megéri a küzdelem.

Közben Csipkerózsika megfigyelheti a lovag viselkedését, küzdeni akarását, küllemét, és helyt állásást. Eldöntheti, hogy befogadja, vagy lelöki a toronyból, és vár még ismét több évet…

A legszörnyűbb ebben a mesében, hogy a királylánynak, még ebben a helyzetben is van lehetősége élni a női mivoltával, és úgy dönteni, vár még a következőre.

De, ha ez a lovag megfelelően közelítette meg a főhősnőt, akkor megkaphatja, elnyerheti kegyeit.

Övé lehet a becsben tartogatott szíve, lelke, mindketten leereszkedhetnek a földre, és élhetik boldog mindennapjaikat.

Elkezdhetnek egy közös királyságot létrehozni…

Itt a vége fuss el véle, és ha tetszett a mese add tovább!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06703326136

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/ez-nem-mese-ez-valosag

 

 

Nem éri meg jó nőnek lenni!

Miért?

Mert, ha feltételezzük egy jó nőről, hogy ápolt, figyel magára, harmonikusan öltözködik, akkor minden olyan férfi elfordul, aki nem annyira hiszi el magáról, hogy borostával is megfelelhet a nőnek. Pedig tudhatnák a pasik, hogy a nő fő feladata, hogy szép legyen!

Ha tornázik a nő, és karban tartja a karosszériát, akkor kizáródik abból a férfi körből akiknek az összes mozgás a foteltól a hűtőig terjed. De mi van, ha a nő csak saját egészsége miatt edz, és megfelelne neki a mackósabb pasi küllem is?

Ha a nő dolgozik magán, a lelki békéjén, a feldolgozhatatlan csalódások feldolgozásán, akkor észre sem veszi az a férfi, aki csak totyog a saját fájdalmaiban, és sérelmeiben. De mi van, ha pont ez a nő segítené ki az adott férfit a fényre?

Ha a nő okos, tanult, lehet vele beszélgetni széles spektrumú dolgokról, az végképp elvetendő, mert kizárja az a férfi, aki nem ismeri saját értékeit, és azt hiszi, hogy a nőnek az iskolázottság kell. Pedig elhihetnék a férfiak, hogy egy nőnek csupán figyelmességre van szüksége!

Ha a nő eltartja magát, megáll a saját lábán, akkor meg azt gondolja a férfi, hogy minek ő? Pedig mennyivel könnyebb a nőnek egy férfival együtt alkotni, és megoldani a mindennapok terheit!

Ha a nő tud szeretni, és ezt ki is tudja mutatni, az egy újabb réteg férfinak sok, mert a szentimentalizmus ciki.  Pedig a nő csak él azzal az ősi ösztönnel, ami által anyává tud válni, és ez a szeretet.

Ha a nő elfogadó, és megérti, hogy a férfinak néha el kell járni haverokkal, meccsre, biliárdozni, pasis dolgokat művelni, akkor a férfi gyanakvóvá válik, hogy biztos azért ilyen a nő, mert vaj van a füle mögött. Pedig csak a bizalmáról ad tanúbizonyságot a nő, hogy elmeri engedni, mert bízik a férfiban!

Ha a nő őszinte, és mindig azt mondja, amit érez, és gondol, akkor a férfiban felébred valami gonosz manó, és elkezd kételkedni, mert nem hiszi el, hogy létezik ilyen. Pedig önmagunknak lenni mindig biztonságos, mert soha nem csalódhatunk magunkban, és más se bennünk!

Szóval kedves „jó nő” társaim a javaslatom a következő, ha férfit szeretnétek az életetekbe vonzani, és nem akartok továbbra is szingliként élni ( Mert a férfi társadalom nagy része el sem hiszi, hogy egy jó nő miért van egyedül… )

Legyetek slamposak, mindegy mit mivel vesztek fel! Fodrász, manikűr kizárva!

Egyetek amit akartok, és legyetek akkorák amekkorák akartok!

Semmi esetre se járjatok terapeutákhoz, meg hagyjátok ezt a spirituális marhaságokat, nem lesz könnyebb életetek utána se!

Titkoljátok minden tudásotokat, vigyétek magatokkal a sírba, maximum a barátnőtökkel osszátok meg!

Játsszátok el a szerencsétlen, segítségre szorulót, és biztos találtok olyan pojácát, aki majd támogatja az életeteket!

Nem kell együtt érezni, és értő figyelemmel hallgatni egy pasit se!

Legyetek rosszak! Az sokkal kelendőbb portéka manapság!

 

 

 Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06-70-332-6136

Ősi sütemény recept

Különleges hozzávalók, és ami néha kimarad

 


Milyen sokszor használjuk „jó tanácsként”, hogy edd meg, amit főztél!…

Viseld a következményét, amit kisütöttél!...

Mikor szoktuk ezt használni?

 

Amikor barátnőnk, kollégánk arról panaszkodik, hogy milyen házasságban, párkapcsolatban él, bezzeg az elején, milyen szikrázó volt!

Mára már rágóssá vált a kapcsolat.

Javaslom, hogy emlékezz vissza a következő receptre, mert minden kapcsolat az elején így indul, csak menet közben, az idő múlásával kihagyunk néhány összetevőt, és csodálkozunk, hogy nem olyan ízű, mint a kezdetekkor!

Az alaphoz:

  • egy fő szingli nő
  • egy fő férfi ( ha nincs szingli, jó a házas is)
  • egy nagy kanál szimpátia
  • félmaroknyi játékosság
  • pár darab közös hullámhossz
  • csipetnyi közös öröm
  • nagy adag bizsergés és magas rezgésszám
  • forró kaland ízlés szerint

A krémhez:

  • finom érintések
  • közös érdeklődés
  • édes csókok
  • szikrázó levegő

Elkészítési idő: minimum egy hét

Nehézségi fok: csak gyakorlott felnőttek részére

Sütési hőmérséklet: a legmagasabb hőfok ajánlott

Minden összetevőt csak ellenőrzött, vegytiszta, természetes helyről érdemes beszerezni.

Fogj egy nőt, és egy férfit, teremts olyan helyzetet, ahol a szikrázó levegő légkörét elő tudod állítani.

Először add hozzá a nagy kanál szimpátiát, és hagyd állni egy kicsit, hogy a közös hullámhossz ki tudjon alakulni, és összeérjenek az ízek.

 

A pihentetés közben mindkét fő összetevő élheti az életét, nem foglalkozva azzal, hogy milyen elegyet tudnak majd alkotni ketten.

Kivárva a megfelelő napot elindulhat a játékosság fokozása.

Ez történhet szépen becsomagolt formában is, ami még finomabb ízt visz a masszába. Ezután már nem érdemes pihentetni ezt a képlékeny anyagot. Ildomos a legkisebb szikrázó levegőt is elkapni, és megbolondítani egy édes csókkal.

A csók mellé szórhatunk egy kis örömet is, az még pikánsabb ízt ad az egésznek.

Innentől már nagyon figyelni kell, mert az eddigi eredmény felkavarásra vár, ami precíz munkát igényel, mert mindkét fő összetevő már nem ura önmagának.

A finom érintésekkel nem kell fukarkodni, nagyban javíthat a minőségben.

Szeretetből ízlés szerint adagolhatunk, ebből az alapanyagból nem tudunk sokat használni, bármennyit elbír a süti.

Ha már minden összetevőt felhasználtunk, akkor megsüthetjük amink van.

Miután már átsült, és mindenki számára megfelelő, ehető állapotú, akkor fogyasszuk egészséggel, amit kisütöttünk…

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06703326136

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/osi-sutemeny-recept-kulonleges-hozzavalok-es-ami-neha-kimarad

 

 

 

Családi állapota: szerető

A társadalmi megítélés szerint a csalárd, a romlott nő (férfi), aki felrúgja a „fantasztikusan” működő kapcsolatokat, és megtesz minden olyat, amit esetleg a házastárs nem.

Szóval jobb lenne inkább karóba húzni az ilyen embereket?

Hát NEM!

 

Mégis elítéljük a szeretőket, mert zavart keltenek, és változtatást generálnak a házasságokban.

Nézzük meg reálisan! Tényleg az egyedülálló, szerető státuszban lévő ember gyerekkorában erről álmodott, valóban nem vágyik többre, elég neki a másikból havi egy-két alkalom? Biztos jól esik neki az év nagy részét egyedül tölteni? Az ünnepnapokat, a születésnapokat, a karácsonyt? Mi van, ha ez csak egy átmeneti állapot, és akár még szerelmes is a házas félbe?

Közben pedig telik az ő élete is, mert a házas fél nehezen viselné el, hogy a szerető még mással is összebújna. Szóval patt helyzet. Pedig ő is „csak” boldog párkapcsolatot, családot szeretne.

Illetve többször azt látom, hogy a házas félnek végtelen kényelmes ez az állapot, mert otthon élheti a megszokott kis életét, minden különösebb energia befektetés nélkül. A pluszt, az extrát, a meleget, a „hétköznapi terhektől mentes”-et pedig a szeretőtől kapja meg. Ezért nem is annyira kapkodják el az esetleges válást.

Igaz találkoztam már olyan ötvenes hölggyel, aki kimondottan választotta ezt a pozíciót, és a házas férfinek erre felhívta a figyelmét, hogy mindent meg akar kapni, ami egy szeretőnek jár…

De ő kényeztetésre, kiruccanásokra, ajándékokra, kedvességre gondolt, cserébe maximálisan nő, amikor kell. Ez súrolhat némi erkölcsi határt, talán selymesebb megfogalmazás lenne, ha nem szerető, hanem Nő szeretne a férfi életében lenni.

Ha az két embernek jó, akkor miért ne? De meddig lehet jó? Éveken át? Sajnos az ilyen kapcsolatokban előbb, utóbb legalább egy ember sérül, de nagyon!

 

Találtam az interneten egy nagyon igaznak tűnő megfogalmazást, ami kicsit alátámasztja a fentieket:

Ki is az a szerető?

„Ki egy másikkal szerelmi viszonyban van, legyen e viszony akár szabad, akár tiltott; különösen házasság által még senkihez nem kötött személy, kinek szándéka, vágya van a szeretett kedvessel házasságra lépni. A szeretők megszólításai a népdalokban: angyalom, angyali lélek, csillagom, babám, gyöngyalak, kincsem, lelkem, rózsám, violám stb.” (Szó jelentése)

De szép!

Gondoljuk végig, ahhoz, hogy két ember összejárjon szerelmi légyottokra, csupán az állati ösztön kevés. Kell, hogy legyen valami plusz, ami szerethető, mert nem gépek vagyunk!

Tehát a szerető is titkon abban bízik, hogy egyszer szabadon szerethet (Ő) is…

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06703326136

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/csaladi-allapota-szereto

Szabadon emlékezni

 Megtiszteltük az elhunyt szeretteinket azzal, hogy kimentünk a temetőbe, rendbe raktuk a sírokat, vittünk egy kis virágot, mécsest gyújtottunk, és felidéztünk pár emléket.

Régen a halottak napja keresztény szokás volt, mára már hívő, nem hívő létünkre is ezt a szokást vettük fel.

De tényleg ezen múlik a szeretetünk fenntarthatósága?

 

Hogyan néz ki a sírhely, mennyire van rendben tartva?

Mindig elgondolkodom ilyenkor, és szándékosan nem veszek részt a „temetőturizmusban”, pedig életem szerelmének elvesztése elegendő ok lenne erre…

Hiszen akit elveszítettünk, az úgyis a szívünkben marad, minden szertartástól mentesen. Érthető, hiszen ezt szoktuk meg, ezt láttuk nagyszüleinktől, szüleinktől, és ez a társadalmi elvárás.

Ha elég tiszteletadásnak számítana az, hogy fehér gyertyát gyújtunk otthon, amikor felerősödik a hiányérzet, vagy csak rágondolunk, vagy bármilyen egyéb szeretetteli okból. Ha elég lenne kimenni a temetőbe akkor, amikor úgy érezzük mennünk kell...

Mennyire szabaddá tehetne bennünket az az érzés, hogy én dönthetek!

Legutóbb egy temetésen figyeltem a gyászolókat, és leginkább akkor kezdtek az emberek sírni, amikor róluk volt szó, hozzájuk szólt a búcsúztató.

Mert magunkat siratjuk ilyenkor, mert nekünk kell megküzdeni továbbra is az élet mindennapjaival, mert mi fogjuk érezni a hiányt, mert mi nem fogunk tudni évekig elengedni, regenerálódni, és új életet kezdeni…

 

Ez mind csak rólunk szól…

Azt a szólást, hogy „mindig csak a jók mennek el…” szívesen lecserélném, mert minden ember jó valahol, és van bennünk szeretni valók.

„Nem az megy el, aki koros, hanem, aki soros.” Szomorú, de az élet ezt támasztja alá.

Nepáli körutazásomon, egy másik kultúra megismerése kapcsán arra lettem figyelmes, hogy az utcán sétálva megláttam egy füstfelhőt.

Közelebb mentem, és láttam, hogy egy halott hamvasztása történik. Nagyon morbidnak, és furcsának éreztem, de láttam a helyi lakosokon, az utcán lófráló gyerekeken, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga, és az élethez szorosan kapcsolódó esemény.

Nincs temető, nincs kötöttség, nincs fenntartási díj, csak emlék van a szívekben…

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

 

Címlap 

http://noivilag.hu/cikkek/szabadon-emlekezni-mindig-csak-jok-mennek-el

 

 

 

 

süti beállítások módosítása