A mindennapos felismerések hogyan fejlesztik a lelket?!

Aranylélek

Szerelemre hangolódva

" Felidézem a hangod, a szemed ragyogását, a szád, a mosolyod, a hajad színét, és mindez annyira vonzó, hogy ennél többet kívánni már nem lehet. Csodálatosan vonzó Nő vagy, és olyan aranyos, mint egy kislány. Kérlek, ne haragudj rám, hogy beléptem az életedbe. Nem akarok én semmi mást, csak SZERETNI TÉGED! Szeretném, ha én lennék az, akiben megbízol. Aki megfogja a kezed, ha félsz. Felmelegít, ha fázol, megvigasztal, ha szomorú vagy, és lecsókolja a könnyeidet, ha sírsz..."

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címkék: szerelem szeretet

Hálás vagyok, hogy élek!

Olyan ritkán jut ez eszünkbe, pedig ha jobban belegondolnánk, akkor boldogabb életet élhetnénk.

Nemrég autókáztam egy útszakaszon, amerre nem szeretek járni, mert mindig a párom balesetének napja jut eszembe, ezért leginkább elkerültem. De most nem tudtam, és érdekes módon nem a fájdalom tört felszínre, hanem az a mérhetetlen öröm, hogy én élek. Milyen szerencsém van, hogy nem voltam akkor mellette, lehet, hogy most nem írogatnék…

Vagy milyen angyali segítség volt, amikor rutintalan sofőr koromban frontálisan ütköztem, és egy karcolás sem esett rajtam. Amikor csak kicsit rázott meg az áram, vagy villám csapott a repülőbe, amin utaztam. Amikor megpördültem az autópályán a csúszós úton, vagy csak kimentem az utcára…

Biztosan mindannyiunknak van ilyen listánk, ami veszélyhelyzetként éltünk meg, és jó, hogy túléltük.

Mennyi olyan helyzet van, amit észre sem veszünk, nem tudatosodik bennünk!

Ilyenkor elgondolkozom, hogy angyali, vagy égi segítség?! Vagy karmikus, és azt üzeni a számunkra, hogy még van dolgunk ezen a Földön, vagy „csak” így akarják az égiek a tudomásunkra juttatni, hogy ÉLJÜNK, mert minden múlandó?! Bármelyik igaz lehet, és egyik se, de a lényeg, hogy ez nem a főpróba, hanem már megy a „műsor”.

Többször előfordult az interneten az az okosság, hogy „Élj úgy, mintha ez a nap az utolsó napod lenne!”. Néha elolvassunk, kicsit átérezzük, és lájkoljuk ( már, ha nem vagyunk rá lusták…), és minden megy tovább a maga kerékvágásban. De miért? Egyetértünk valamivel, és mégsem változtatunk?!

Minek kell ahhoz történni, hogy örüljünk minden napunknak, hogy ma megint kaptunk lehetőséget, hogy ne pazaroljuk az időnket hülyékre, hogy észre vegyük a szépet??? Tényleg kell valami tragédiának, betegségnek történni, hogy felértékelődjön az életünk? Sajnos igen! Mert természetesnek vesszük, hogy nekünk minden jár.

„Majd boldog leszek, ha ez és ez meglesz…” Ismerős? Nincs majd!!! Csak MOST van, és csak rajtunk múlik, hogyan éljük meg ezt a pillanatot!

Természetesen vannak szürkébb, és színesebb napok, de amíg lélegzünk, és ver a szívünk, van miért hálásnak lenni a létünkért, akármilyen is az, akármilyenné is tettük! (Változtatni mindig lehet!)

Annyi mindenbe bele halhattunk volna már, mind testileg, mind lelkileg, de igaz a szólás:

„ Ami nem öl meg, az erősít!” Az edzi a lelkünket, és folyamatosan arra késztet, hogy ne ragadjunk bele az anyagi, materiális világba, és tekintsük egymást embernek.

Reggelente, amikor felébredünk, egy egyszerű KÖSZÖNÖMmel kisugározzuk magunkból azt, hogy van értelme mindennek!

Mit veszíthetünk, ha kipróbáljuk? Milyen többlet energiát tapasztalhatunk ezáltal napközben?

Próbáljuk ki! :)

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

 

Célterv 2. Tudás

A jó pap holtig tanul… Lehet, hogy most fejeztél be valamilyen iskolát, és egyenlőre köszönöd szépen, de nem izgat a tanulás kérdése, de lehet, hogy később elő tudod venni ezt a blogot, és hasznos lesz.

Itt van lassan az ősz, a tanulás témaköre egyre aktuálisabbá válhat, és nem csak az iskolások számára, hanem nekünk felnőtteknek is. Ha bevillan valami ötlet az olvasás közben, amit tényleg szeretnél, akkor még éppen el tudod érni az utolsó jelentkezési határidőket.

Hálás vagyok a középiskolai tanárnőmnek, mert amikor meglátta a továbbtanulási igényemet, csak így szólt:      „ Ugyan már, te ezekkel a képességekkel akarsz továbbtanulni?” Igen ezekkel a „satnya” adottságokkal akartam, de egyből lemondtam róla. Akkor még alacsony volt az önértékelésem, és elhittem a tanárnőnek,amit mondott, mégiscsak ő volt a tanultabb... Jól tettem, hogy nem adtam be a jelentkezési lapot, mert ma már nem választanám azt a pályát.

Pár évvel ezelőtt én úgy kezdtem el egy iskolát, hogy kinyitottam egy természetgyógyász magazint, és megfogott a hirdetésben szereplő témakörök összessége, egyből jelentkeztem.

A következő főiskola ötlete pedig már az utolsó utáni pillanatban fogant meg bennem, sikerült bejutnom, így két helyen tanulhattam egyszerre. A felnőttképzésben ez a nagyszerű, hogy én választhatok, és azt tanulhatok, amit szeretek, ami érdekel.

Illetve a tudás alatt nem csak az iskola rendszerű képzést értem, hanem minden olyan információt, amitől okosabb, és több leszel. Több információval szélesedik a látóköröd, és több, számodra hasznos lehetőséget vonzhatsz be.

Nézzük, hogy milyen kérdések merülhetnek fel, ami segítséget, támpontot adhat a bölcsességed fejlesztésére.

Bár azt gondolom, hogy a bölcsesség korral jön, mert az magába foglalja a tapasztalatszerzést is, amit nem lehet könyvből megtanulnod, csak megélned, és utána okulnod belőle. Már, ha okulsz belőle…

Milyen iskola elvégzése jelentene örömöt? Mi az a képzés, ami által meg tudod valósítani magad?

Melyik városban indítanak ilyen oktatást? Mennyibe kerül? Azt a pénzt hogyan teremted elő?

Milyen képzést kellene elvégezned, hogy bővíthesd a vállalkozásod palettáját?

Milyen nyelvet szeretnél tanulni? Mikorra látod a nyelvvizsgát kipipálva?

Milyen könyvet akarsz elolvasni?

Melyik weboldalt látogatod szívesen?

Mennyi időt akarsz szánni az önképzésre?

Hogyan tudod a meglévő tudásodat a gyakorlatba ültetni?

Kitől akarsz tanulni? Hova járnál szívesen gyakorolni?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel meg tudsz fogalmazni egy klassz célt. Úgy érdemes leírnod, hogy jelen időben legyen fogalmazva, mintha már megtörtén volna.

Nem javasolt tervezés:

„De jó lenne lerakni az angol középfokú nyelvvizsgát!”

Te is érzed ebből a mondatból a bizonytalanságot, ugye?

Helyette:

2017. márciusában kezemben van a diplomám, mert sikeresen leraktam az angol középfokú nyelvvizsgát maximális pontszámmal.

Ez konkrét!:)

Jó tervezgetést, és megvalósítást!

 

( Alapinformációként érdemes elolvasnod a Célozgatunk?! blogomat )

 http://aranylelek74.blog.hu/2016/08/07/celozgatunk

 

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Csak úgy barátilag mondom...

Barát, ismerős, szabadidős partner, lelki szemetesvödör, bulipartner, sporttárs, tanácsadó ? Hova lehet besorolni a kapcsolatainkat? Mennyi címke létezik a fejünkben? Miért csalódunk annyit a másikban?

A probléma gyökere ott kezdődik, hogy címkézünk, és azt gondolom, hogy xy a barátom. A barátság számomra azt jelenti, hogy ismerjük egymást, nem akarunk egymásnak megfelelni, olyan dolgokat is mondunk a másiknak, ami nem biztos, hogy tetszik neki, bízhatunk egymásban, vannak közös élményeink, örülünk egymás örömének, és együtt érzünk, ha baj van. Biztosan neked is van ilyen listád. Ez az én szubjektív listám, az én elvárás nélküli elvárásom.

A nézeteltérés, és az " én már annyit csalódtam az emberekben" című mondat innen indul, hogy mindenkinek más kép van a fejében a barátságról. Lehet, hogy te arra "használod" a barátodat, hogy legyen kivel elmenni bulizni, vagy legyen, aki meghallgatja a kínodat, vagy közösen el tudtok sportolni járni. Lehet, hogy ez eddig fel sem tűnt neked. Mi lenne, ha megvizsgálnád, ha önvizsgálatot tartanál?

Azt gondolom, ha sokat csalódtál, tehát nem az igényeid, és kivetített elvárásaid szerint működik a másik ember, akkor igencsak magadba kellene merülni. Kit tudtam idáig teljesen elfogadni, olyannak, amilyen? Volt egyáltalán ilyen ember? Vagy mindenkiben megtaláltam a hibát, és a számomra nem elfogadhatót?

Nyilvánvalóan, ha magadra ismersz, akkor irány az ÉN utca, és megtalálni a belső békét, hogy a bizonytalanságodat saját magadban ne vetítsd ki másokra. Az eredmény: kevesebbet fogsz csalódni :) 

Természetesen úgy létezni, hogy semmi elvárás nem legyen, az szinte lehetetlen. Mert ha viszek egy tábla csokit, akkor minimum elvárásom, hogy megköszönd. De nem elvárásom, hogy , ha te jössz hozzám te is hozz. A kettő között van némi különbség.

Fontos lehet megnézni, hogy mi mentén ismertétek meg egymást. Mi az összekötő kapocs? Közös iskolába jártatok, együtt sportoltatok, egy munkahelyen dolgoztok, tanácsadód volt, mindketten átéltetek egy traumát? Bármi legyen is az,a kialakult "barátság" mindaddig tud zökkenőmentesen folyni, amíg az a szituáció él, ami által össze verbuválódtatok. Amíg mindketten edzetek,ugyanazon a munkahelyen dolgoztok, amíg nem használod ki a másikat azzal, hogy csak a bajodat öntöd rá,a pozitívakat meg másnak szánod, amíg mindketten szinglik vagytok, és nem találod meg a párod...stb.

De miért is lenne probléma, hogy akár az egyikőtök változtat az életén? Hogy például túl jut egy traumán, és már nem érdekli a múlt, csak a jelen? Vagy munkahelyet vált?

Félreértés ne essék, a változás után is tud folytatódni a kapcsolat, ha mindketten akarják, és az új helyzethez rugalmasan tudtok igazodni. Ez lenne az elvárható :)

Teljesen elfogadható, hogy minden kapcsolat érdek kapcsolat. Durván hangzik ugye? De igaz! Az én érdekem egy szerelmi kapcsolatban, hogy boldog legyek, és feltételezhetően a páromnak is. Egy betegnek érdeke orvoshoz menni, mert a gyógyulást várja, míg az orvosnak érdeke segíteni, mert erősödik a hírneve, és az eskü köti. Egy barátságban érdekem, hogy meghallgatást kapjak, míg a másiknak érdeke lehet, hogy bizalommal kezelik a dolgait. 

Mennyivel könnyebb lenne, ha először is elfogadnánk magunkat, utána a másik embert? Kevesebb ujjal mutogatás lenne kifelé? Mi lenne, ha elfogadnánk, hogy minden addig tart, ameddig tart? Mi lenne, ha elhinnénk, hogy minden emberi lény azért született le, hogy boldogságban éljen, és szeretetben? Mi lenne, ha a haragot, és a dühöt felváltaná a megbocsátás?

Akkor talán harmonikusabban működhetnének az emberi kapcsolataink...

Mindegy milyen címkét aggatunk a másikra a legfontosabb, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az emberi kapcsolatainkban, melynek alapja a SZERETET , és akkor minden feloldozást tud nyerni.

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Célterv 1. Egészség

Azért választottam ezt elsőnek, mert eszembe jutott egy mondás, miszerint : Csak egészség legyen, a többit megvesszük!...

Képzeld el, hogy milyen egészségügyi állapotban látod magad egy év múlva? Hogyan mozogsz, hogyan működnek a szerveid, mennyire éles az elméd stb.?! Ha esetleg most valamilyen betegséggel küzdesz, azt látod e eltűnni, meggyógyulni? Milyen orvost, természetgyógyászt, segítőt kellene felkeresned javulásod érdekében, Mikor teszed meg? Milyen öngyógyító technikát kellene megtanulnod, és alkalmaznod? Mennyi pénz szükséges a gyógyulásodhoz? Azt hogyan teremted elő? 

Megerősítő mondat : Ép vagyok, szerveim egészségesen működnek,testem harmóniában van a lelkemmel.

( A nem vagyok beteg, és talán meggyógyulok kijelentések nem a te malmodra hajtják a vizet! )

Ha súlyproblémával küzdesz, a következő hatékony technikát javaslom:

Határozd meg, hogy hány kg akarsz lenni három hónap múlva. ( Fontos, hogy ne azt szajkózd, hogy mennyit kell fogynod, hanem, hogy lásd a számot, hogy mennyi a súlyod!) Ha ez megvan havi bontásban csinálj tervet, mert az agy könnyebben elhiszi, hogy a hónap végére 3 kilóval kevesebb vagy, mint azt, hogy lefogysz tíz kg-ot!!

Fogj egy lapot, és jegyzeteld le a jelenlegi méreteidet. Súly, körméretek. Csinálj magadról bikiniben egy fotót. Írd le, hogy min kellene változtatnod, ahhoz, hogy számodra optimális súlyú legyél? Pl. torna, életmód váltás ( szénhidrát elhagyása, esti evések kiiktatása ), zsírégető szedése, vízhajtó tea fogyasztása, kozmetikusnál köpölyöző kezelés, stb.

Utána válassz ki belőle egyet, amin az első hónapban tudsz változtatni. Mondjuk hetente háromszor egy órát mozogsz, és tedd is meg!

A következő hónap elején újabb mérés, újabb terv, és újabb bevállalás ( pl.leállsz a csoki evésről) a meglévő mellé.

A harmadik hónapban szintén megismétlendő, és a fotókat is készítsd, hogy lásd a változást!

Természetesen, ha egyszerre több mindenen tudsz változtatni, annál hatékonyabb leszel. Viszont fontos, hogy ne sanyargasd a tested, mert még sokáig szükséged van rá. Egyél, igyál, csak mást, másképp, mint eddig.       ( erről tudsz az interneten vagy szakemberektől tájékozódni.) 

Amit még én csináltam, hogy ha elértem a hónap végére a kitűzött célt, akkor megjutalmaztam magam az előre megfogalmazott jutalommal. Ez lehet egy program, egy süti, egy új ruci, ami neked jutalom.

Cél-tett-jutalom!

( Alap információként érdemes elolvasnod a Célozgatunk?! blogomat is! )

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

 

Célozgatunk?!

Tervezünk, álmodunk, célokat tűzünk ki. Némelyik összejön, és vannak, amik nem. 

Azon gondolkoztam, hogy mi lehet az oka, melyik cél sikerül, és melyik nem? Mi vagy ki dönti ezt el? 

Karma, sors, meg van írva előre? A kudarc is? Alátámasztható válaszra nem találtam magamban. Amit viszont mi meg tudunk tenni a cél érdekében, azt tegyük meg.

Elsősorban jó célokat tűzünk e ki? Jól fogalmazzuk meg őket? Mennyire reálisak? Mennyire hisszük el, hogy beteljesülhet? Mit vagyunk hajlandóak érte tenni? 

Mennyire vagyunk befogadóak? Ez legalább annyira fontos, mint a kiindulópont, a jó tervezés. Hiszen látok olyan embereket, akik tudnak teremteni, mert rendelkeznek azzal az igénnyel, és elég erős hozzá a teremtő energiájuk, viszont, amikor megkapnák, legtöbb esetben elrontják. Vagyis elérkeznek a kapuig, nyitva van az ajtó, de nem tudnak belépni, mert tudnak befogadni. Azért nem tudnak befogadni, mert nem hiszik el, hogy megérdemlik. Megint eljutottunk az önbecsülés hiányához. 

Több film is szól a gondolat teremtő erejéről, hogy csak képzeld el, és megvalósul. ( Pl. Titok című film ) Részben igazat kell, hogy adjak, de csak részben. Mert egy fontos dologról nem beszélnek, hogy a gondolat mellé érzelmeket is kellene társítani. Ez az együttes hatás adja az esélyt a beteljesülésre. Például, ha arra gondolunk, hogy akarok egy új autót. Az még kevés. Menj el egy szalonba, és ülj bele, próbáld ki, érezd át, hogy milyen benne ülni, és suhanni vele!

Körülbelül öt évvel ezelőtt ültem egy Sikerkód nevezetű tanfolyamon, és a célok meghatározásáról volt szó. Libabőrös voltam, ahogy hallgattam, mert előtte két évvel már ezt a technikát használtam ( használtuk barátnőmmel ), és oktattam.

Milyen érdekes a kollektív tudat, minden információ megtalálható benne, bárki számára elérhető. Olyan érzés, mint amikor van egy vállalkozási ötleted, nem említed senkinek, és egyszer csak azt veszed észre, hogy valaki megvalósította. Lehívta előtted az információt.

Úgy döntöttem, hogy megosztom veled azt a technikát, amit használhatsz a célok kialakításánál. Több életterületet fogok érinteni egyesével. Ezeket megtalálod majd az oldalamon, és bármikor előveheted.

A tervezést érdemes leírni, az még plusz energiát ad a témának, vagy képeket is ragaszthatsz egy füzetbe, ami segít vizualizálni. Én diavetítést szoktam belőle csinálni, ami időigényes, de beleég a retinámba alkotás közben:) Bármilyen kreatív megoldás, megoldás. Lerajzolhatod, verssé formálhatod, csak tégy bele energiát!

Olyan célt tűzz ki, ami ha most ott lenne előtted, akkor tudnál élni vele, tudnád élvezni!

Miután megtervezted, amit szeretnél, kitűzted a célt, utána CSELEKEDJ!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Nyerni akarok!

A meggazdagodás lehetőségei között ( a kemény munka, vállalkozás után ) ott szerepel a sok pénzt nyerek esélye is. Ahogy körbenézek az ismerőseim között, és a lottózók kígyózó sorait tekintve, ezzel nem vagyok egyedül.

Nekem úgy tűnik, hogy manapság az is kísérti a szerencsét, akinek egyébként van mit a tejbe aprítani. Van olyan barátom, aki hetente több tízezer forintot költ el lottóra a többmilliárdos nyeremény reményében. Ezért a kisebb nyereményeket fel sem veszi, vagy elajándékozza. Aki a kicsit nem becsüli...

Egyik vendégem mesélte a múlt héten, hogy nyert sorsjegyen 18.000 Ft-ot, és úgy örült! Szerencsésnek lenni kiváltságos érzéssel tölthet el!

Érzésem szerint egyre többen kaparnak, ikszelnek, karikáznak, mixelnek a jobb jövő reményében. Eközben, a Szerencsejáték Zrt. adózott eredménye három év alatt nagyságrendileg megduplázódott. Ha pontos adatot akarsz látni az oldalukon a hivatalos jelentésben megtalálod. Valamit csak jól csinálnak! 

Miért alakult ez így? Miért hiszünk, bízunk, reménykedünk, imádkozunk egyre többen, hétről hétre? Igen azért, mert egyre többen szükségünk lenne olyan bevételre, amivel be lehetne tömni a felgyülemlett lyukakat, vagy csak el lehetne tapsolni a pénzt, vagy bármi.

Nyilván ide tartozom én is, és néha napján veszek kaparós sorsjegyet. A lottóban nem hiszek, túl kicsi az esély, és a technika adott ahhoz, hogy kiszámítható legyen. Nagytatám közel negyven évig lottózott, nem lett belőle thaiföldi nyaraló, de még balatoni se.

Szóval én kaparok. De nem ám csak úgy, hanem megérzésből, amikor jön az ihlet, hogy most kell! A választás is külön szertartás, mindig az első gondolat a jó, hogy melyik sorsjegyet vegyem. Most bal kézzel vagy jobbal húzzak? Postán vagy lottózóba vásároljak? A szerencsehozó érmémmel kaparjam le, vagy a körmömmel? A múltkor melyik jött be? Vigyem haza, és otthon nyugiban gusztáljam meg a lekapart felületeket, vagy azon nyomban vessek véget a kíváncsiságnak? Mi van, ha nyerek, kérjek újat, vagy vigyem el a pénzt?

Magadra ismersz néhány dilemmában? :)

Ma ebéd alapanyag vásárlás után maradt némi apró a zsebemben, gondoltam egy életem, egy halálom, megpróbálom. Odasündörögtem a pulthoz, és a szemem rávetődött egy sorsjegyre, és felkiáltottam: Milyen cuki!!! A pultos gyakorlott volt, és már vette is elő a cuki paklit. Húztam kettőt. És nyertem mindkettővel. Gyerünk tovább, széria van! Nem számoltam hány háromszáz forintos nyereményem lett egymás után, és ezt mindaddig visszaforgattam, amíg elérkezett a vég. Nem nyert! Leraktam.

Közben pontosan oda álltam vissza kapargatni, ahol az első kettőt, hátha a hely szelleme...:)

Nettó 1.100 Ft-tal lett több pénzem. Jupijé! Köszönöm!!! Olyan élményt adott, élveztem. A kapargatást, és a lehetőség izgalmát, és a kis sikereket. Nem is értettem az egyik ismerősömet, aki ott elmesélte, hogy vett vagy húszat, és cd tokkal egy húzásra végzett ezzel a kapargatással. Hol van benne az élvezet? A játék öröme?

Ezen felül nemrég tettem egy felajánlást, hogy bármennyi nyereményem lesz a szerencsejáték eme fajtájából, 10%-át jótékony célra fogom fordítani. Tehát félreraktam a 110 Ft-ot a jótékony alapba! Jöhet a következő!

Valahol olvastam, hogy azért akkora hangsúlyt nem érdemes a nyerni akarásra fordítani, mert akkor azt közvetítjük a tudatalattinknak, hogy nekünk csak szerencse folytán lehet csak pénzünk, és így több lehetőséget kirekeszthetünk az életünkből.

Lehet benne valami...

Több statisztika szerint a nagy nyereményt nyerők pár év alatt elbaltázzák a pénzt, és szegények maradnak. Mert, ami könnyen jön, könnyen megy.

Mi lenne, ha ezt én kipróbálhatnám, és mutatnék egy ellen statisztikát? Megtartanám, gyarapítanám azt a rakat pénzt. Megfelelően adhatnék, akiknek szeretnék.Garantálom sokan jól járnának. Kulturáltan. Okosan. Csendben.

Engem csak az motivál, hogy minél többet adakozhassak...:)

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

süti beállítások módosítása