Amikor lyuk vagyok a sajtban

Volt már ilyen érzésed?

Amikor úgy érezted, hogy nem vagy ura saját életednek, nem tudod irányítani a dolgaid, nincs ráhatásod az események alakulására.

Olyan dimenzióba kerültél, mintha más, nálad magasabb erők marionett bábuja lennél, a körülmények áldozata.

 

Ha még nem jártál így, akkor te egy szerencsés ember vagy. Ha már érzed, hogy miről írok, akkor is szerencsés vagy. Hogy miért? Mert már benne vagy a megtapasztalásban, és lehet a megoldás is elérkezett hozzád.

Egy hosszabb negatív periódus mindig felhívja a figyelmet valamire.

Most nem csak arról a pillanatnyi nehéznek tűnő szituációról beszélek, amitől megroggyanhatunk, hanem a tendenciáról. Amikor már tudatosan figyeled az életed, és azt veszed észre, hogy nem működnek a dolgaid. Máskor ráérzel, és megy, most nem.

Több állásinterjúról vissza se hívnak, a munkahelyeden mindenki kap nőnapi virágot, csak te nem (és Nő vagy!), amikor szeretnél elmenni egy nyelvtanfolyamra, de nem indul vagy kitalálsz egy ötletet, és más valósítja meg. Mintha minden összeesküdött volna ellened, mert minden napra jut valami.

A legizgalmasabb része ennek az állapotnak, hogy minél tudatosabb vagy, minél jobban figyelsz a jelekre, annál könnyebben észreveszed, hogy valami nincs rendben.

Amikor szinte minden nap hallgatsz a megérzéseidre, mert már tudod, hogy nem véletlenül látsz meg egy hirdetést, nem véletlenül jut el hozzád egy kincset érő információ stb. Mert célja van. Akkor főleg jogos a kérdés, hogy hol van elakadás?

Illetve mi az utad a felmerülő lehetőségekből?

  • Mit érzel?
  • Milyen érzés tölt el, ha rá gondolsz az adott lehetőségre?
  • Melegség vagy közömbösség?
  • Nem nehéz a választás, hogy merre indulj el! Ami jó neked, attól bizsereg az egész tested.

Viszont vannak olyan állapotok, amikor akarsz változtatni, többet dolgozni, pénzt keresni, párkapcsolatot, lakást eladni stb. Meg is teszed a megfelelő lépéseket a célod irányába, és mégis lepattint az élet. Akkor mi van?

Amikor dolgozni se vesznek fel, és a munkanélküli hivatalban sem fogadják be a regisztrációd. Lyuk vagy a sajton?!

Természetesen ilyenkor a saját kardunkba lehet dőlni, és keseregni az élet nehézségeiről, és szerencsétlen sorsunkról, de ez hová vezet? Ezzel egy negatív spirált lehet így erősíteni, ami akár maga alá is temethet, vagy megbetegíthet.

Tádámmm (ahogy a három éves keresztlányom mondaná)!

Mi van, ha egy olyan nagyobb léptékű esemény, történés előtt vagy, amit nem látsz, mert még nem láthatsz? Mi van, ha pont azért nem tudsz tovább lépni, mert nincs itt az ideje. Mi van, ha erőt kell gyűjtened? Ha fel kell készülnöd egy teljesen új életre? Ha csoda van készülőben, és addig meg kell erősödnöd, hogy be és el tudd fogadni? Ha meg kell tapasztalnod, hogy az eddigi életednek vége, és egy magasabb szintű kezdődik, mert megérdemled!

Nem véletlen az a mondás se,

"ami nem megy, azt ne erőltessük."

Tehát fel a fejjel!

Ha eddig „láthatatlannak”, perifériára szorultnak, elkeseredettnek, csalódottnak érezted magad, értékeld át ezt az állapotod. Ha nem megy egyedül, kérj tanácsot segítőtől!

Használd arra az idődet, hogy elengedj mindent, ami már nem építi az életed, hogy lezárj olyan hidakat, amik már járhatatlanok. Így tudsz esélyt adni az újnak.

Az új lehetőségek pedig ha ebben az állapotban találnak meg, az áldás, és termékeny talajra érkezik, és a lyuk köré teremtődik a saját sajtod!

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/amikor-lyuk-vagyok-sajtban