Pénzért segíteni?

Felháborító nem?

Miért vallja magát segítőnek valaki, ha azért fizetséget, hozzájárulást, felajánlást kér?

A segítség nem egy önzetlen tevékenység?

 

Önálló elhatározás alapján meghozott tett, ami a rászorulóknak feloldozás, tovább lépési lehetőség.

Aki ad, az több, mint akinek segít?

Az tud csak segíteni, akinek van miből adni. Ezt is hallhatjuk, és nyilván van valóság alapja, mert a nincsből nehéz adni.

De nem ezekre a támogatásokra gondolok, hanem, amikor van egy problémánk, felkeresünk egy szakembert, és ő elkéri a díját, van olyan szemérmetlen!

Többször tapasztaltam azt, hogy meghallgatást, támaszt kérnének az emberek, de azt gondolják, hogy azt ingyen járna nekik.

Fizessünk, ingyen akarjuk vagy, hogyan is?

Amikor kisebb kolóniákban éltek az emberek, akkor minden csoportnak, falunak volt egy gyógyítója, aki semmi mással nem foglalkozott, nem gazdálkodott, nem tartott állatot, csak az embereknek segített. Ezért cserébe enni, inni kapott, illetve, amire az élethez szüksége volt. Meg volt az egyensúly.

Milyen érdekes jelenet lenne, ha a terapeuták bemennének az áruházba, és kitolnák a bevásárlókocsit azzal az egyezséggel, hogy majd a boltvezető kap cserébe egy masszázst. Vagy nem fizetné be a gáz számláját, mert kap tanácsot az ügyintéző, ha baja lenne egyszer. Kicsit szürreális a kép.

Illetve mi lenne, ha figyelembe vennénk, hogy mire valakiből terapeuta lesz, addig sok százezer (akár millió) forintot kell magára, a tudására költeni? Meg lehet nézni egy pár oktatási oldalt!

Szóval a segítő ezért kényszerül rá, hogy igenis pénzt kérjen a munkáért. Függetlenül attól, hogy személyesen, vagy interneten keresztül kezel.

 

Mennyire tudnánk értékelni bármit is, ha ingyen lenne? Ha azt hinnénk, hogy vannak emberek, akik csak azért születtek erre a Földre, hogy bennünket kiszolgáljanak?

Akkor találhatjuk meg a helyes hozzáállást, ha életünk bármely területén megtartjuk az adás-kapás egyensúlyát, hiszen ez energia. Illetve rácsatlakozunk az örök körforgásra.

Hogy várhatnánk el az Univerzumtól, hogy a mi szolgáltatásunkért, munkánkért fizessen valaki, ha mi nem akarunk pénzt kiadni a kezünkből, vagy legalábbis nem szívesen.

Szeretnéd, hogy egy képedet a Facebookon sokan like-olják, mert valami miatt fontos, de te senki képét nem tetszikeled. Mi lenne, ha odafigyelnél, és a tényleg számodra kedves cikkeket elkezdnéd like-olni? Talán a tiedre is rákattintatának? IGEN! Mert így működik a világ.

Szóval, ha segítségre van szükséged, vagy egy lazító masszázsra, akkor ne sajnáld a pénzt, hanem örömmel add ki, mert akkor örömmel érkezik be hozzád újabb pénzenergia. A köszöneted így tudod lehozni fizikai szintre!

Ha segítő vagy, akkor bátran kérd el a munkád értékét, mert sokat tettél, áldoztál azért, hogy azzá válj, aki vagy, és ez a tanulás sosem ér véget!

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06703326136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/penzert-segiteni