A fantázia szerepe a kapcsolatban (18+)

Te szoktál fantáziáni?

Elképzelni élethelyzeteket, és annyira átélni, mintha az valóságos lenne…

Hogyan alakulhat ki az álmodozásra való képesség? Elképzelhető, sokat számít, hogy már gyerekkorban az esti meséket tovább álmodtad? Vagy mindig úgy feküdtél le aludni, hogy valami jóra gondoltál? Vagy esetleg sok könyvet olvastál, és rád volt bízva, hogy milyen képet társítasz az írás mellé?

Igen, bármelyik, és mindegyik hozzásegíthet a fantáziadús szexuális élethez, és amiből akár valóság is lehet.

Kinek szoktál mesélni róla? Kell egyáltalán valakinek mesélni róla? Barátnődnek? Szakembernek? Van olyan, amelyiket nem is mernéd elmondani még a párodnak sem?

De, ha nem beszélsz róla, akkor hogyan valósulhatna meg? Ha például szeretnél kipróbálni valami új helyzetet az ágyban, ha nem mondod el a társadnak, akkor vagy soha nem valósul meg, vagy máshol fogod beteljesíteni? Vagy nem kell megvalósulnia? Eldöntheted!

Lehet, hogy vannak olyan vágyak, amiknek soha nem is kell megteremtődni, mert pont attól van értéke, hogy elérhetetlennek tűnik, ismeretlen, és ha rá gondolsz izgalomba hoz. Ha mesélsz róla, mert nem rejted véka alá, akkor azt érheted el, hogy a párod még jobban megismer. Hiszen a gondolataiddal együtt vagy egész, nem csak azzal a résszel, ami látszik.

Mondjuk, lehet nehezen kivitelezhető, ha egy házasságban élő, kétgyerekes anyuka három férfival szeretne egyszerre az ágyban lenni…( És nem a két fiára, és a férjére gondolok most! ) De elképzelheti??? Miért ne? Vagy csak a motorháztetőn is kipróbálná a szerelmeskedést… Bármi! A lényeg, hogy ezekkel a vágyakkal együtt egész az ember, ha bevallja, ha nem.

Vannak olyan fantáziálgatások, amikor a pároddal összebújsz, és közben másra gondolsz. Nos, az végtelen kellemetlen, hiszen nem tudod átadni magad teljesen annak az embernek, akivel vagy. Hol ér véget egy kapcsolat? Illetve, hol kezdődik a megcsalás? Biztos csak az aktusnál? Ha már jártál így, vagy éppen bene vagy, nem kellene egy kis önvizsgálatot tartani, hogy mennyire szereted azt az embert, akivel fizikálisan vagy? Meddig szeretnéd még megalázni azzal, hogy máshol jársz gondolatban? Meddig szeretnéd magad megalázni, hogy benne vagy egy látszat kapcsolatban?

Ugye, mi mindenre rámutat a fantázia kérdése?!....

Mi van azokkal a képekkel, amik viszont megvalósításra várnak? Fog e úgy működni, hogy magadban tartod, és csak sóvárogsz?

Mikor lehet ilyen dolgokról beszélni egy kapcsolatban? Mi az alapja?

Igen! A bizalom!!!

Ha tudod, hogy a másik fél nem néz rád furcsán, nem vet meg érte, hanem elfogadja, és tudtok róla beszélni.

Mi van, ha neki is vannak rejtett ötletei? Ha te megnyílsz, és kiadod magadból, lehet, hogy nagyobb eséllyel megosztja veled ő is?

Mennyivel magasabb szintre léphet így a kapcsolatotok? Illetve, lehet, hogy összebújás közben csak megemlítitek a másiknak az ő vágyálmát, és már ettől hevesebb lesz az együttlét.

Ha tudtok egymás vágyairól, lehet, hogy akár telefonon keresztül is fel tudjátok kelteni az „érdeklődést”? Milyen jó néha egy kapcsolatba bedobni egy „vetkőzzlemirehazaéreket”! Főleg, ha az a másikat lázba hozza!

Lehet, hogy nem valósítjátok meg az összest, csak töredékét, de megerősítettétek azt, hogy bármivel fordulhattok egymás felé. Ez pedig hosszútávon biztosan meghálálja magát.

Bárhogy is van, álmodozni, vágyakozni, megvalósítani, teremteni jó!!!

Légy nyitott, merd felvállalni magad, és a gyümölcsét te arathatod le!

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!