Mi kell egy kapcsolat létrejöttéhez, megtartásához?

Sok minden! Nyitottság, férfiak részéről kezdeményező hajlam, nők részéről befogadó képesség, jókor lenni jó helyen, és még sorolhatnám.

Viszont most három olyan dolgot emelnék ki, ami nélkül nem tud létrejönni, illetve hosszú távon megmaradni a kapcsolat.

Az első, hogy legyen SZELLEMTŰZ.

Mit értek ez alatt? Azt, hogy az ismerkedés első fázisaiban megtaláljuk a közös hangnemet, és hasonló legyen a gondolkodásmód. A közös gondolkodásmód pedig nem egyenlő azzal, hogy mindenben egyetértünk, és csak bólogatunk, hanem azt meg tudjuk vitatni pro, és kontra. Viszont a hasonló világnézet megléte, jövőkép tervezés, közös szabadidő eltöltés, optimista, vagy pesszimista életfelfogás elengedhetetlen kelléke egy kapcsolódásnak. ( Régi vicc: Két pesszimista találkozik, és nem kezet ráznak, hanem fejet..) A lényeg, hogy hasonló legyen, és egy irányba tudjunk nézni!

Hosszú távon ez még érdekesebb, mert ha teljesen eltérnek a nézőpontok, akkor hogyan lehet akár egy életet is leélni egymással?! Ha nem tudunk eszmét cserélni? Ha nem tudunk a másikra felnézni, mert ő valamiben jobb, vagy érdekesebb a meglátása? Ha nem tudjuk szellemileg inspirálni egymást? Akkor bizony előbb-utóbb kifulladhat a kapcsolat, és csak arra korlátozódhat a kommunikáció, hogy ki megy a Postára, ki viszi el a gyereket oviba, és mi legyen a vacsora. Tehát lesz beszélgetés, csak kevés lesz benne a mondanivaló.

Ha az elején látjuk, hogy el tudunk mélyülni témákban, tiszteletben tartjuk a másik tapasztalatát, órákat tudunk beszélgetni, akkor ez mindenképp pozitív jel! Akkor később pontosan tudni fogjuk, hogy mire gondol a másik, mit szeretne…

A második, hogy legyen KEBELTŰZ.

Vagyis a kellemes beszélgetések alatt, ha megmozdul valami a mellkasunkban… Érezzük a másik rezdüléseit, hevesebben ver a szívünk, izgatottak vagyunk, és zavarban érezzük magunkat! Előjön a légszomjunk, pirosodik az arcunk, és zakatol a vér az ereinkben… Dekoncentráltakká válunk az életünk mindennapos, begyakorolt tevékenységeiben.

Ha megvan az első pont, és jó együtt tölteni időt, és ezután ezt érezzük.. Hát, az lehet, hogy Szerelemnek hívják…

Nyilván évtizedeken keresztül nem lehet ezt a nagyon magas szintet fenntartani, de alapját képezi az elmélyült Szeretetnek. Ami nélkül nem működik semmi. A szeretettel minden megoldható, áthidalható, és végtelen erő rejlik benne.

A harmadik az ÁGYÉKTŰZ.

A másik láttán, vagy érintésének hatására egy bizsergető érzés kerít hatalmába, ami pozitív spirálként hozza felszínre a szenvedélyt. Egymás szemébe nézünk, és szétcsúszik a talaj alattunk, lezsibbad a testünk. Minden porcikánk megsemmisülni készül egy csók hatására…

Kívánjuk minden érintését, ölelését, csókját, és az összeolvadást…

Mi van akkor, ha csak az újdonság ereje vesz hatalmába?

Pontosan érezzük ezt, mert ha megvan a kölcsönös vonzalom, és hasonló vérmérséklet, akkor a tűz nem fog hirtelen elégetni mindent, hanem hosszú távon melegen tartja az ágyékunkat…

Ha ezek megvannak, akkor jelentős esélye van annak, hogy szerencsénk van!

Mert , ha valamelyik hiányzik, akkor kilóg a lóláb, és nem tud stabil lenni. Kétlábú széket sem láttál még, ugye? A háromlábúak pedig elég stabilan állnak..

Szellemtűz nélkül nincs kommunikáció, nincs közös gondolat, nincs közös tervek.. Viszont lehet szenvedélyes szeretkezés.., Tartós kapcsolathoz ez végtelen kevés!

Kebeltűz nélkül.. Nem is tudom, anélkül semmi nincs. Így születnek a „Csak szex, és más semmi” című film főhősei.

Egy ágyéktűz nélküli kapcsolatban előbb-utóbb valahol máshol keresnéd a vágyaid kielégítését, mert egy jó barátsághoz elég csak az első két pont..

Mi van, ha kicsit megfigyeled a reakcióidat, és nagyon sok csalódástól kímélheted meg magad???!!!

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!