Leckék az internetes visszaélések elkerülésére

Avagy ne add ki magad könnyen!

Több ismerősömtől hallottam, hogy problémái voltak azzal, hogy egy fényképéhez negatívan szólt hozzá valaki, vagy bejelölte egy idegen, és miután visszajelölte, mocskos ajánlatokkal inzultálták.

Azt hiszem, hogy mindannyian tudnánk felsorolni eseteket, főleg, ha napi szinten használjuk az internetet.

Annyira nyitottá vált az internetes társadalom, és annyi magán anyag van fent, hogy az intim szféra, mint olyan eléggé elvékonyodni látszik.

 

Hallottam olyanról is, hogy teherbe esett a hölgy, boldogság, minden happy, és posztolta a pár hetes ultrahangos képét.. És elment a baba.. Utána mindenki kérdezgette tőle, mi újság, hogy vannak??? Mivel nyilvánossá tette, ezért mindenkinek el kellett mondani, hogy nincs baba. Nem elég trauma ez anélkül is? Lehet nem kellett volna megosztani? Hiszen ez úgyis csak nekik, magunknak a legnagyobb öröm, ha jó hír ér.

Arról nem szólva, mennyi ember regisztrál a közösségi oldalra fars képpel, foglalkozással stb.

Nemrég találkoztam egy olyan esettel, amikor az illető szexuálpszichológusként debütált…,és lehetett hozzá problémákkal fordulni levélben.

Sírva hívott fel egy hölgy, hogy tanácsot kért a „lódoktortól”, és pár levélváltás után már a nemi szervéről küldött képet a „tanácsadó” (és nem is ettől sírt a hölgy, mert látott már hasonlót…). Hanem, ami utána következett. Mert főhősnőnk nem volt elég figyelmes, és magányos nőként „megette”, hogy szép bókokat kap egy intelligensnek vélt embertől, aki teljes alakos, ruhás képpel is meglepte őt, egyetlen szépséghibával… Nem ő volt a képen, hanem egy másik (nagyon helyes, sármos) orvos képével élt vissza. Azt hiszem, ezt manapság büntetik is…

Miután beszélgettem a hölggyel, és utána nézett a férfinak, akkor jött rá, hogy igencsak megvezették.

Gondoljuk végig! Mennyi problémával küzdő ember van, aki szeretne választ a kérdésére, és bizalommal fordul valaki felé?

Adott egy sérült ember, aki kap egy ingyenes lehetőséget a kérdezésre, és kap egy választ. Ez a válasz viszont, egy másik „beteg” embertől kapja, mert nem orvos, csak szélhámos.

Gondoltam, hogy összeszedem, mik azok az ismérvek, amikre érdemes odafigyelni!

    - van a Google: üsd be a nevét, nézd meg mit ad ki! Ha semmit, kezdj el gyanakodni!

- ha mellékel képet is, akkor szintén Google, képek, beillesztés.. Ha nem stimmel a megadott név, és kép… bukta

-ha nem teszi fel a saját arcképét az oldalára, legyen gyanús!

-ha alig van ismerőse..

-ha semmilyen adatot nem ad meg magáról...

 

Lehet paranoiásan hangzik, amit leírtam, de pár egyszerű mozzanattal, csekkolással el tudod kerülni, hogy kiadd magad, hogy ne szakmai tanácsot kapj, és így még nagyobb sérülést okozzon az életedben.

Tételezzük fel, hogy átmegy az első szűrőn, és úgy tűnik valós emberről, segítőről beszélünk. Megkapod a válaszodat a kérdésedre, viszont érzed, hogy a megfogalmazás nem elég szakmai (pl. ilyen szavakat használ, hogy simán, vagy hülyeség), legyen gyanús!

Ha egy szexuálpszichológus a saját nemi szervéről kezd el beszélni, és példálózni…Legyen gyanús, nem hiteles!

De még mindig nem vérzett el a szűrődön, és megoszt veled a hím tagjáról képeket, és arra kér te is tedd ezt! Mindegy milyen emberről beszélünk, mielőtt elhinnéd, hogy az adott kép róla szól: Google képbeillesztés, és katt.. És ha azt látod, hogy már egy pár helyen megjelent kép, amit csak kiollózott.. Nem folytatom!

Tehát, ha szeretnéd magad megóvni attól, hogy rólad is olyan képek jelenjenek meg a neten, amit nem szeretnél, akkor előtte csekkold le a másik embert, vagy ne küldj képet, vagy az arcod nélkül.

Bárhogy, csak óvatosan! Óvatosabban, és akkor kevesebb lesz a sírás..

Csak olyan képet ossz meg magadról, szeretteidről, amit, nem bánsz, ha esetleg megjelenik bárhol, amit sosem kell szégyellened!

Hasznosnak találom az internetet, a közösségi oldalt, mert a fejlődés részét képezi, ha tudjuk ember módjára használni...

A visszaélő, kihasználó egyedeknek pedig csak egy buddhista üzenet: Mindennek következménye van!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06703326136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/leckek-az-interneten-valo-visszaelesek-elkerulesere