A nő megalázva

Honnan eredeztethető az a hitrendszer, hogy a férfi magasabb rendű lény, mint a nő? Milyen evolúciós mintát hordunk magunkban ezzel kapcsolatban?

Hogy a férfi megmondja mi legyen, és annak úgy kell lennie… Hogy a nőnek nem egyenértékű a szava..

Azért, mert az őskorban ők jártak vadászni, ők szolgáltatták az élelmet, és férfi nélkül nem volt, aki védelmezze a kommunát?

Vagy honnan?

Miért okoz örömet egy férfinak, hogy megalázhatja a nőt? Csak akkor érzi magát férfinak? Elég nagy baj, ha így van, és nem talál magában semmi olyan pluszt, amitől férfinak érezhetné magát…

Vagy fogalma sincs, hogy mitől lenne igazán férfi, mert mondjuk nem volt rá mintája, a közvetlen szociális környezetében sem volt erre egészséges minta. Meg a szomszéd Pista bá is verte az asszonyt… Meg a szolgáló jelző mellé a lány való: szolgálólány.

De mivel lehet egy nőt megalázni?

Néhány példát írnék csak le. Azokat, amiket láttam a környezetemben, és nem találtam rá megfelelő választ arra, hogy miért hagyják magukat nő társaim…

Egy enyhe verzió, amikor már az ismerkedés elején többet mutat magáról, hazudik az életéről, megvezeti a nőt. Azt hiszi, hogy a hazugság megvédi. Pedig nem, maximum ideig óráig. Közben, ha az igazi énjét adná, lehet sokkal több sikert érne el a nőknél. Azt a nőt veri át, aki érzékeny lélekkel rendelkezik, és két jó szóért odaadná a lelkét…

Mikor a férfi elvárja, hogy a nő kiszolgálja őt, és két jó szót nem ad cserébe, pedig pont elég lenne a nőnek ahhoz, hogy ne csicskának érezze magát.

Másik példa, amikor a pasi folyamatosan félrelép, és ezt úgy kompenzálja, hogy drága ajándékokat visz haza. A nő nem akar rá gondolni, hogy miért kapja, de lelke mélyén tudja, de szemet huny felette. Most akkor ki aláz meg kit? Miért hagyja a nő? Mert pontosan tudja, hogy mindennek ára van, és az ő jólétének is.

Amikor a férfi szavaiban semmi tisztelet nincs a nő iránt, és akár nyilvánosan is leminősíti.. Lehet, hogy akkor saját magát is???

Amikor a pasi nemi életet él a feleségével, de már rég nem rá gondol közben…

Amikor a pasi nyilvánosan flörtöl a párja jelenlétében…

Vagy unatkozik, mert nincs munkája, és szórakozásból több nőt is szédít.

Amikor a pasi elmegy egy másik nőhöz, hogy friss élményeket szerezzen, de még annyi időt se szán a légyottra, hogy meg lehessen pihenni utána.

És durvább vizekre evezve: Mitől van, hogy annyi hímtag szereti az agresszív, pofozkodós, letérdeltetős, kiszolgáltatottá tevős szexet? Olyat, ahol tud uralkodni, irányítani, fájdalmat okozni, megalázni?

Lehet, hogy a hétköznapi életben ez nem megy? Vagy az üzleti életben esetleg alárendelt? Vagy képtelen arra, hogy tisztelje a nőt, mert saját magát se tudja, és így tudja kiélni elfojtott tehetetlenségét?

Vagy már annyira kiégett, hogy ez az egy lehetőséget látja arra, hogy még férfinak érezhesse magát…Ami természetesen csak illúzió…

Ehhez igaz partnernő is kell, aki viseli, elfogadja, elhiszi, hogy csak ennyi jár neki…Vak vezet világtalant…

Vagy csak divat lett a „Szürke 50 árnyalata” című film???

De hogy lehet igazán megalázni egy nőt? Akkor lép félre a férfi, amikor a közös gyermeküket várja, vagy még pici a baba, és kimerültebb nő.  Nem is mennék bele mélyebben, érezheti mindenki a súlyát…

Sok kérdés, sok egyéni válasz…

Abban is biztos vagyok, hogy ez fordítva is megjelenik a mindennapokban, amikor a nő nem veszi semmibe a férfit, vagy papucsállatkának tekinti… De arról írjanak a férfiak.. J

Hölgyeim! Nem az egyenrangúságért emeltem fel a hangom, mert azon már túl vagyunk, és viseljük a számos következményeit. Lásd a rengeteg dolgozni kényszerülő nőt..

Inkább arra igyekeztem rá vetíteni, hogy ha látjátok, hogy a férfi elcsúszott valahol, akkor ne hagyjátok magatokat egy életre megnyomorítani! Próbáljatok szót érteni a partnerrel, mert lehet, hogy segít, hisz neki is van lelke, és lehetnek sérülései, csak nem tud velük mit kezdeni.

 

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!