A mindennapos felismerések hogyan fejlesztik a lelket?!

Aranylélek

Amikor lyuk vagyok a sajtban

Volt már ilyen érzésed?

Amikor úgy érezted, hogy nem vagy ura saját életednek, nem tudod irányítani a dolgaid, nincs ráhatásod az események alakulására.

Olyan dimenzióba kerültél, mintha más, nálad magasabb erők marionett bábuja lennél, a körülmények áldozata.

 

Ha még nem jártál így, akkor te egy szerencsés ember vagy. Ha már érzed, hogy miről írok, akkor is szerencsés vagy. Hogy miért? Mert már benne vagy a megtapasztalásban, és lehet a megoldás is elérkezett hozzád.

Egy hosszabb negatív periódus mindig felhívja a figyelmet valamire.

Most nem csak arról a pillanatnyi nehéznek tűnő szituációról beszélek, amitől megroggyanhatunk, hanem a tendenciáról. Amikor már tudatosan figyeled az életed, és azt veszed észre, hogy nem működnek a dolgaid. Máskor ráérzel, és megy, most nem.

Több állásinterjúról vissza se hívnak, a munkahelyeden mindenki kap nőnapi virágot, csak te nem (és Nő vagy!), amikor szeretnél elmenni egy nyelvtanfolyamra, de nem indul vagy kitalálsz egy ötletet, és más valósítja meg. Mintha minden összeesküdött volna ellened, mert minden napra jut valami.

A legizgalmasabb része ennek az állapotnak, hogy minél tudatosabb vagy, minél jobban figyelsz a jelekre, annál könnyebben észreveszed, hogy valami nincs rendben.

Amikor szinte minden nap hallgatsz a megérzéseidre, mert már tudod, hogy nem véletlenül látsz meg egy hirdetést, nem véletlenül jut el hozzád egy kincset érő információ stb. Mert célja van. Akkor főleg jogos a kérdés, hogy hol van elakadás?

Illetve mi az utad a felmerülő lehetőségekből?

  • Mit érzel?
  • Milyen érzés tölt el, ha rá gondolsz az adott lehetőségre?
  • Melegség vagy közömbösség?
  • Nem nehéz a választás, hogy merre indulj el! Ami jó neked, attól bizsereg az egész tested.

Viszont vannak olyan állapotok, amikor akarsz változtatni, többet dolgozni, pénzt keresni, párkapcsolatot, lakást eladni stb. Meg is teszed a megfelelő lépéseket a célod irányába, és mégis lepattint az élet. Akkor mi van?

Amikor dolgozni se vesznek fel, és a munkanélküli hivatalban sem fogadják be a regisztrációd. Lyuk vagy a sajton?!

Természetesen ilyenkor a saját kardunkba lehet dőlni, és keseregni az élet nehézségeiről, és szerencsétlen sorsunkról, de ez hová vezet? Ezzel egy negatív spirált lehet így erősíteni, ami akár maga alá is temethet, vagy megbetegíthet.

Tádámmm (ahogy a három éves keresztlányom mondaná)!

Mi van, ha egy olyan nagyobb léptékű esemény, történés előtt vagy, amit nem látsz, mert még nem láthatsz? Mi van, ha pont azért nem tudsz tovább lépni, mert nincs itt az ideje. Mi van, ha erőt kell gyűjtened? Ha fel kell készülnöd egy teljesen új életre? Ha csoda van készülőben, és addig meg kell erősödnöd, hogy be és el tudd fogadni? Ha meg kell tapasztalnod, hogy az eddigi életednek vége, és egy magasabb szintű kezdődik, mert megérdemled!

Nem véletlen az a mondás se,

"ami nem megy, azt ne erőltessük."

Tehát fel a fejjel!

Ha eddig „láthatatlannak”, perifériára szorultnak, elkeseredettnek, csalódottnak érezted magad, értékeld át ezt az állapotod. Ha nem megy egyedül, kérj tanácsot segítőtől!

Használd arra az idődet, hogy elengedj mindent, ami már nem építi az életed, hogy lezárj olyan hidakat, amik már járhatatlanok. Így tudsz esélyt adni az újnak.

Az új lehetőségek pedig ha ebben az állapotban találnak meg, az áldás, és termékeny talajra érkezik, és a lyuk köré teremtődik a saját sajtod!

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/amikor-lyuk-vagyok-sajtban

 

Önbecsülés kontra féltékenység

Neked milyen a saját magadról alkotott képed?

Alul vagy felül értékeled magad?

Érdemes minél hamarabb szembesülni magunkkal, mert így legalább van lehetőség fejleszteni és változtatni rajta.

 

De valljuk be őszintén, olyan nehéz változtatni, ezért nem is foglalkozunk annyit magunkkal. Így legalább élhetjük a megszokott kis életünket, ami lehet, hogy már kényelmetlen, de legalább tudjuk hogyan kell viselni.

Nem kell megijedni, ez fejleszthető, csak saját magunkat legalább három méter távolságból ildomos nézni.

Mert nem vagyunk benne érzelmileg, hanem kívülállók vagyunk, és így elénk tárul az objektív valóság.

Pontosan ezt kell tennünk, hogy magunkat kívülről nézzük, mintha egy mozifilmet figyelnénk! Akkor sokkal könnyebb felfedezni a hiányosságunkat, és rájönni a megoldásra.

 

Nézzünk egy hétköznapi, és elég sűrűn előforduló esetet.

Voltál már féltékeny?

Hogy miért kapcsolódik a féltékenység az önbecsüléshez? Kezdjük onnan, hogy egy párkapcsolatban mire lehetünk féltékenyek?!

Féltékenyek lehetünk arra, hogy esetlegesen félrelép, és szexuális kapcsolatot létesít valaki mással; tehát a testére. Azt gondolhatjuk, hogy nem vagyunk elég jó a párunknak, nem tudjuk kielégíteni az igényeit, nem tudunk elég érintést adni, talán nem vagyunk már versenysúlyban…

 

Másik eshetőség, ha attól félünk, hogy elcsábít valakit és beleszeret. Ez meredek téma, és akkor félhetünk tőle, ha a mélyben, a lelkünkben pontosan érezzük, hogy valami nem jó, és nem rakjuk bele magunkat szeretettel a kapcsolatba.

Féltékenyek lehetünk anyósra, apósra, testvérre; „én úgyse kerülhetek hozzá olyan közel, mint ők, hisz bennük mégiscsak egy vér csörgedezik ! Hetente többször is meglátogatja a szüleit és besegít a házimunkába, de amikor itthon kell beverni egy szöget a falba akkor két hétig könyörögni kell.”

Jönnek a barátok, és a velük eltöltött idő. „ Biztos azért van szívesen velük, mert engem már nem szeret, vagy nem érzi magát jól velem. Amikor velük megy el szórakozni , sörözni, meccsre akkor olyan boldog és feldobott, bezzeg amikor velem kellene menni moziba akkor nyűgös, és fáradt.”

Manapság a számítógép mellett eltöltött időre is féltékenyek lehetünk.

Egyszóval nagyon talányos az emberi elménk, mert számtalan dolgot fel lehet sorolni, ami kiválthatja bennünk ezt a nyomasztó érzést. Bármelyiket emelném ki, mindegyik alapja az, hogy nem veled tölti el azt az időt, hanem mással. És akkor nem vagy ott mellette, nem tudod kontrollálni, nem tudod, mi történik, tehát kénytelen vagy az ő elmondására hivatkozni, és BÍZNI.

Ne gondold, hogy meg fogsz bízni a párodban valaha is, amíg magadban nem!!!

Azért, mert nincs meg az az erős talaj, amin stabilan állhatnál, és ez nem más, mint a magadba vetett HIT.

 

Eljutottunk az önbecsülésig. Tartod-e magadat olyan jónak az ágyban, hogy ne kelljen neki más? Megbeszélitek, hogy kinek milyen kívánsága van a hálószobában, ki mit szeretne? Elfogadod-e magadat olyannak amilyen vagy, foglalkozol magaddal, ápolod a tested, jársz tornázni, csinosan öltözöl, jársz fodrászhoz, azért hogy mindig csábító maradhass?!

És ami a legfontosabb: ismered a saját értékeidet?

Gondolkoztál már mi lehet a megoldás, hogy újra szeresd magad?

Vissza tudsz emlékezni, hogy mikor fogadtad el magad utoljára?

Ha állásinterjúra mennél, fel tudnál sorolni tíz előnyös tulajdonságodat?

Vagy teljesen feladtad önmagad, a céljaidat?

Ha elég volt a féltékenykedésedből, és változtatni szeretnél magadon, de ehhez kell a társad segítsége is, akkor lépj!

Tűzz ki egy napot, amikor előhozod a témát a párodnak. Várd a kedvenc ételével haza egy meleg otthonba.

Mondd el mi bánt, mik a félelmeid, azt is, hogy problémád van saját magad értékelésével (lehet ő is ezekkel küzd, csak nem meri felszínre hozni ).

Mondd el, hogy benned milyen érzések vannak, és ezen te hogyan fogsz változtatni, illetve miben kéred a segítségét a kapcsolat érdekében! És ezt mind SZERETETTEL!

Pl., ha finomat főzöl, rend van az otthonotokban, csinosan felöltözöl, fodrásznál voltál, akkor jól esne, ha megdicsérne, és biztatna.

De bármihez is fognál hozzá, mindenekelőtt ismerd meg magad, és kutasd fel, hogy mely tulajdonságaid, vagy felvett szokásaid vezettek oda, hogy vissza kell nyerned a bizalmat saját magadban. Ehhez készíts magadnak egy listát arról, hogy melyek a negatív, és melyek a pozitív jellemzőid.

Ha egyedül nem megy, kérj segítséget szakértőtől!

A negatív oldalból tudsz kiindulni a pozitív változás felé. A pozitív oldal, pedig megerősít abban, hogy te egy csodálatos ember vagy! Légy őszinte magadhoz!

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/onbecsules-kontra-feltekenyseg-egyik-kovetkezik-masikbol-ismerd-fel-kulonbseget

Mozdulj meg!

De miért is? Mikor fogan meg ilyen gondolat bennünk?

Leginkább akkor, ha elégedetlenek vagyunk a külsőnkkel, soknak véljük a súlyunkat, nem jön ránk a tavalyi ruhánk. Nagyon könnyen eljutunk addig a gondolatig a tükör előtt állva, hogy kellene valamit mozogni, kéne fogyózni (de úgy szeretünk enni, meg nasizni; tényleg le kéne mondanom róla, amikor az akkora örömet ad, és olyan fini…).

 

Ismersz olyan embert, aki úgy kezdett el tornázni, hogy egyébként harmóniában volt magával? Én igen, de nagyon ritka, és óriási elhatározás kell hozzá.

Ilyen elégedetlen állapotból, hogyan lehet előrébb lépni? Mi az, ami kimozdíthat?

Mindenképpen kell egy konkrét elhatározás FEJBEN. Eljutni odáig, hogy mit akarok?! Én mit akarok! Nem a párom, meg a kollégáim, meg a testvérem, meg a szomszéd. Ebben a döntésben nincs jelentősége, hogy ki mit gondol, mert nem nekik kell lépést tenni, hozzáfogni, izzadni, szenvedni, kitartónak lenni.

Mert ki akarna külső nyomás hatására cselekedni, Örömmel, és dalolva… Ideig-óráig megy csak a megfelelés.

Ismertem olyan hölgyet, akinek a párja mindig kisebb ruhát vett, hogy motiválja őt arra, hogy fogyjon. Kicsit furcsának találtam a szituációt, és ebben hol van az önmegvalósítás? A saját örömömre való cselekedet.

A legnehezebb lépés a döntés meghozatala. Igen, teszek magamért!

Mielőtt bármilyen mozgásformába belekezdenél, hangolódj rá mentálisan! Vedd végig, hogy milyen sportágakat próbálnál ki, miként tudod beépíteni az életedbe, mennyit tudsz rá áldozni.

Ha ezzel megvagy, tűzz ki egy célt!

Megvan, hogy miért kezded el, tehát honnan jössz, és nézd meg merre tartasz!

Milyen a jó célterv? Először is mérd le magad centiben, és kilogrammban. Tudd, hogy milyen végeredményt szeretnél, és ezt bontsd le havi szintre. Azért szerencsésebb havi 1-2 cm mínuszt megtervezni, mert azt el tudja fogadni az agyad, jobban, mintha annak ugranál neki, hogy -10 cm.

Tehát kisebb lépésenként érdemes! Utána havonta újra mérheted magad, hogy lásd az eredményt.

Természetesen belevonhatsz szakembert is, hogy heti hány alkalom kell a célodhoz, de kitesztelheted magadon is.

Ami klasszikus hiba, hogy aggódunk a kilogrammok miatt. Nem kell! Ha el kezdesz mozogni a zsír szépen átalakul izommá, és az nehezebb.

Megvan az elhatározás, a cél is. Mi kell még? A jutalom!!! Tervezd meg azt is, hogy mivel jutalmazod meg magad, ha teljesíted a saját terved. Új ruci, cukrászda, mozi, szauna, bármi… Mert megérdemled!

Jöhet a sportág kiválasztása! Szánd rá az első két heted, hogy felkeresel próbaórákat, elmész futni, jumping, edzőterem, személyi edző, TRX, Zóna, jóga, otthon edzel stb. Figyeld meg magad közben!

Meg kell találni, ami a tied, ami közben jól érzed magad! Ez a legfontosabb!!! Mert akkor mellékhatás lesz a fogyás, szépülés, erőnlét. Az alap a jó kedélyállapot lesz, és attól máris könnyebbnek érezheted magad. Változik a kisugárzásod, jönnek a pozitív visszajelzések, és ettől még jobban inspirálódhatsz.

Csak magad miatt csinálj bármit, a saját örömödért, fejlődésedért, lelki békédért, harmóniádért! Amint ezt eléred úgyis hatással leszel a környezetedre, elkezdenek érdeklődni a technikádról, és a tapasztalataidról, és ez már fincsi érzés!

Természetesen nem lesz elég a mozgás. A táplálkozáson is változtani szükséges, de ezt most nem részletezném. Röviden, tömören talán annyi, hogy no liszt, no cukor! (Ha már a felére le tudod szorítani a bevitt mennyiséget, akkor már előrébb vagy.)

Egyszer egy tanfolyamon hallottam, hogy bármilyen szokást fel lehet venni, ha 21 napon keresztül folyamatosan csináljuk. Ezzel is úgy voltam, hogy hiszem, ha tapasztalom. Rászántam egy hónapot, hogy megmozduljak. Több olyan alkalmat fel tudnék sorolni, amikor le tudtam volna magamat beszélni. Mert ma hideg van, sokat dolgoztam, meg hétvégén nehogy már meg kelljen mozdulni, inkább megnéznék egy filmet, meg holnap is nap van…

Miért nincs olyan bogyó, amit, ha beveszünk reggelre fittebbek vagyunk, és leolvadna rólunk a zsír? Milliomos lehetne az az ember, aki felfedezne ilyesmit. Nem kéne ez a sok izzadás, izomláz, kitartás stb. Ez valóban igaz, viszont a mozgás mellékhatása nem csak centikben mérhető, hanem pozitív hatással van az elménre, a mindennapok hozzáállására, a rugalmasságunkra, kitarásunkra, jókedvünkre. Nos, ilyen bogyesz nincs, és nem is kell.

Szóval a hezitálás után „párbeszédet” folytattam magammal jöttek is az érvek, és csináltam „vért izzadva”, mert magamat nem csaphatom be.

Jól tettem, mert a mozgás rabjává váltam, és bebizonyítottam, hogy működik ez a szokás felvétel teória. Letettem a voksom az otthoni erősítés, és Jumping Fitness mellett, ahol kiélhetem gyermeki mivoltomat, ugri-bugrizhatok, nem bántja a derekamat, jól leizzadok, elégetek sok-sok kalóriát, és még az állóképességem is fejlődik.

Aki nem hiszi, járjon utána!

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

 

 

süti beállítások módosítása