Alkoss és gyarapíts!

Mennyei érzés, amikor azt csinálhatod, olyan körülmények között, amit szeretsz, még ha csak kis időre is. Szerencsésnek érzem magam, mert gyönyörű hegyek között, nyugágyon, napsütést élvezve írhattam a blogomba. Mindennapos tevékenységként is el tudnám képzelni ezt az állapotot.

Több éve konkrét elképzelésem volt arról, hogy miként élhet úgy az ember, hogy közben boldogítja amit csinál, és nincs hidegrázása, amikor dolgozni kell. Így hangzott: 

" Amire igazán vágyunk a szívünk mélyén, arra vagyunk szánva. És, ha azt tesszük, amire szánva vagyunk, akkor a munka amit végzünk nem lesz munka számukra. Elegendő pénzt keresünk vele, és boldogok leszünk."

Ezt vallom a mai napig, és ezután is. 

A kérdés, hogy tudhatod meg, hogy mire vagy szánva?

A következők segítségével jöttem én is rá: 

Miben vagyok jó? Mik azok a képességeim, amikre büszke vagyok? Mi szerettem volna gyerekkoromban lenni? Miért? Mi a hobbim? Mit szeretek szabadidőmben csinálni? Ha rengeteg pénzem lenne hogyan tölteném a napjaimat? Milyen területek iránt érdeklődöm?

Ezek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy rátalálj mi a te valós feladatod, munkád, küldetésed.  Az a néhány lehetőség,ami eszedbe jut, írd le, és fókuszálj rájuk külön-külön. Képzeld el, amint csak írsz, vagy festesz, vagy gyerekekkel foglalkozol, barkácsolsz, szobrot faragsz,vagy állatmenhelyt létesítesz stb. Amelyiknél érzed a bizsergést a gyomrodban, vagy melegséget a lelkedben, könnyű az egész, az a tied...

Mi az, ami meggátolhat abban, hogy az utadra lépj?

Kishitűség. Mit fog szólni a családom, a barátaim? Mi van, ha nem tetszik a művem másnak? Ha kudarcot vallok? Nincs elég tudásom. Túl fiatal / öreg vagyok. Hogy fogok belőle megélni? Stb.

Mi van akkor, ha kicsiben elindulsz, és megérzed az ízét az új munkádnak,ami a hobbid is? 

Ha a te utad, akkor nagyon fogod élvezni, és a kisebb sikerélmények visznek tovább.  

Hogyan lehetne ez lehetséges? Hogy lehet ezt megvalósítani? Mi szükséges hozzá?

Elsősorban egy döntés, hogy azzal szeretném tölteni az időm nagy részét, ami kitölt, feltölt, elvarázsol engem, és esetleg más számára is érték lehet.

Ha ez az elhatározás megvan, akkor mi hiányzik még hozzá? A PÉNZ!!! Mert édes álom, és illúzió marad csak, ha közben rettegni kell a sárga csekkek miatt. Szóval a döntés megvan, jöhet a pénz hozzá. Hogy honnan? Miből lehet egy alkotó életet finanszírozni?

Nyeremény, gazdag pasi, jól menő vállalkozás, megtakarítás, örökség stb. Más verziót még nem tudok egyenlőre. Egyik ismerősöm úgy tudta megírni a könyvét, hogy olyan munkája volt, hogy évente egy megbízásból megkereste az éves költségvetését. Ezt is be tudnám fogadni:) Bár a későbbiekben, elegendő kitartással akár még meg is tudsz élni a művedből. Ez lehet egy pozitív jövőkép.

Addig is először is találd meg magad, légy biztos az érzésben. ( Mint a túl a sövény mesefilmben a teknősnek bizsergett a farka, ha érzett valamit..) Bizseregj te is, és lépj rá arra az útra, amit szívesen élsz!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!