Az élet értékei

Nagy Sándor értelmes ember, és nagy hódító volt. Halála előtti utolsó kívánsága az volt, hogy amikor a sír felé viszik, a keze lógjon ki a koporsóból.

Első hallásra morbidnak tűnő kérés ez egy nagy, és büszke embertől.

A magyarázat pedig roppant egyszerű.

 

Azt akarta mutatni a világ felé, hogy egész életében hódított és egyre hatalmasabbá és gazdagabbá vált. Az összes idejét a hadakozásnak, és a felszínes anyagi gyarapodásnak szentelte. Mégis amikor meghalt semmit nem tartott a kezében, üres kézzel temették el, nem vihetett magával semmit a túlvilágra.

Időnk nagy részét azzal töltjük, hogy dolgozunk, nap, mint nap, és megküzdünk a problémákkal. Mind ezt azért, hogy olyan anyagi javakkal legyünk körülvéve, ami múlandó, ami csupán látszat boldogságot és kielégülést jelent. Ezzel csak az a baj, hogy egy beteljesített vágy újabb vágyakat szül, és a kör sohasem ér véget. A beteljesítetlen vágy annyiban különbözik, hogy ott még a pillanatnyi sikerélmény is elmarad, és ez szorongáshoz, önbizalomhiányhoz és „szerencsétlenül érzem magam” érzéshez vezet.

Valóban naponta nyolc- tíz órát dolgozunk, vállalkozunk és ezáltal a felelősségünket növeljük, hiteleket veszünk fel akár egy automata mosógépért is, amely utána szorongást okoz, hogy tudjuk e a részleteket fizetni.

Nézz csak szét magad körül, az otthonodban, a garázsodban, a kertedben stb., mennyi olyan tárgyad van, amiért rengeteget dolgoztál, feláldoztad az idődet, kockáztattál csak, hogy megszerezd?!

Jó néhány ilyen dolgokkal vesszük körül magunkat, amik között persze vannak nélkülözhetetlen termékek, és vannak bőven teljesen feleslegesek is. Belegondoltál-e abba, ha most pl. nem lenne bőr ülőgarnitúrád csak egyszerűbb, de ízléses szövetből készült akkor boldogtalanabb lennél ? Vagy csak normál televíziód lenne, és nem plazma?  Amíg a rávalót megkerested, addig játszhattál volna a gyerekeiddel, elmehettél volna kirándulni a szerelmeddel, vagy csak rég nem látott nagymamádnak vittél volna egy csokor virágot.

Vagyis emlékeket gyűjthetnél, jó érzésekkel táplálhatnád magad ahelyett, hogy csak az anyagi javakra koncentrálsz. Ezzel nem arra szeretnélek sarkallni, hogy dobj el mindent, hagyd ott a munkahelyed, ÁLLÁS-od, és mostantól csak meditálj, és ne foglalkozz a pénzzel.

 

Csupán arra bíztatlak, hogy találd meg az arany középutat az anyagi javak harácsolása és az élmények, tanulás megszerzése között!

 

Gondolkozz el azon, mielőtt belevágnál egy újabb beszerző, bevásárló, megszerző útnak, hogy valóban szükséged van e rá, mennyire fontos az az életedben, boldogabb leszel tőle?

Ez mind csakis a te választásod! Amennyiben nem tudod a helyes választ, akkor abba az irányba mozdulj el, amit a szíved diktál, mert az biztosan helyes és örömmel fog eltölteni. Észre fogod venni, hogy minél több élménnyel gazdagítod életedet annál BOLDOGABB leszel, és annál kevésbé fognak érdekelni a kizárólag külsőségeken alapuló események és eszközök.

Ezáltal meg tudod azt valósítani, amit még Nagy Sándor sem tudott.

A kezed üres lesz, amikor visznek a sírig, de a lelked csordultig tele lesz nyugodt érzésekkel, kellemes élményekkel, és az utolsó pillanatban azt gondolhatod, hogy megérte élni!!!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06703326136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/az-elet-ertekei-mennyi-mindent-sikerult-eddig-osszegyujtened