Sörfesztivál "vidéki" módra

Drágáim! ( idéztem az énekestől ) Nagyon bírom a laza, nyári, felhőtlen hangulatot idéző fesztiválokat, ahol az alkohol hatása miatt azt érezheted, hogy nem kell a hétköznapi konszolidált arcodat mutatnod, hanem lelazulhatsz.

Ilyen volt az idei Sörfesztivál is. Össze jöhettünk barátokkal, dumálhattunk, kis pofavizit, jobbnál jobb koncerteket hallgathattunk, és jobbnál jobb söröket kóstolhattunk.

Azért itt megállnék egy percre. Csajok révén az ízesített meggy, és áfonya sört igyekeztünk megkóstolni, ami után már nem volt kedvünk további kóstolgatásra. Értem én, hogy nagy költségvetésű a rendezvény, drága a bérleti díj ( a sör is ), de miért kell a sört vizezni?

Borzasztó volt, nem emelek ki márkát, de két stand csalódás után már nem mész egy harmadikhoz, mert horror áron nem satnya minőségre vágysz. Mert, ha kimegyek egy pálinka fesztiválra, ott jó pálinkát szeretnék inni, a kolbász fesztiválon, jó kolbászt enni...

De nem kell megijedni több olyan sörbarátot láttam, akit ez nem zavart, és literszámra itta koncert hallgatás közben a nedűt.  

Az egyik nagyivó szomszédomra annyi hatással sem volt az ital, hogy legalább egyszer ritmusra megmozduljon az ütemes koncert közben.

Viszont jobbunkon csodálatos romantikus folyamatnak voltunk szemtanúi. Hatvan pluszos nőt, és férfit képzeljetek el, akik elegendő alkoholfogyasztás hatására elfeledkeztek korukról, és a külvilágról. A begerjedt férfi egyre szorosabban ölelte termetes asszonyságot, aki nem ellenkezett. Persze nem tudtuk folyamatosan követni az eseményeket, mert közben a színpadon is folyt a műsor. Néha odalestünk a love story fejlődésére, mert nem mindennap lát az ember ilyen önfeledt, igazán őszinte,tinédzsereket meghazudtoló összebújásokat, és csókcsatákat:) Remélem kibírták hazáig:)

Láttam olyan férfi résztvevőt is, aki ingét félrehúzva, szőrös mellkasát kivillantva érzékeltette a külvilággal, hogy ez az ő napja :)

Eközben lógott az eső lába, de szerencsére megúsztuk, bár sokan eláztak, igaz  belülről :) 

Ami még felkeltette az érdeklődésemet, hogy a rendezők gondosan figyeltek arra, ha eső lenne, tudjunk tovább szórakozni. Rengeteg raklapot fektettek le a színpad elé, hogy elegendő sörözés, és extázis közben a lehető legkönnyebben kitörhessük a lábunkat...

 

Egy nagy méretű sörsátor, talán praktikusabb lett volna, mert az alá lehet adott esetben állni, és nem kell hazarohanni egy kis zápor miatt.

A fesztivál hangulatot fokozta, hogy klassz vissza válthatós műanyag korsót gyártottak erre az eseményre, amit haza is vihettünk 300 Ft-ért, de olyan füle van, ami által több korsó is egymásba rakható, kiürülés esetén zsebbe, farzsebbe, melltartóba, bárhová beakasztható. A kiüresedett kis korsókkal a zsebből kilógva kapcsolódhattunk igazán a fesztivál feelingjéhez, és mindenki tudtára adhattunk, igen, mi is söröztünk :) Mindezekkel együtt, ma újra próbáljuk....