Elszólás vagy program?

Egyszer azt mondta egy barátom, hogy a kínai horoszkóp Patkány jelét viseljem magamon, mert az férfit hoz az életembe. Ezt nagyon komolyan vettem, és azt mondtam, hogy ezen ne múljon, ha kell magamra tetováltatom.

Nos akkor még tetoválás ellenes, és előítéletes voltam, de három év múlva valóság lett az elszólásból. Igaz nem a Patkány jel, hanem egy virág képében.

Vajon hogy működik a teremtés témaköre? Annyit beszélnek róla. Mindenki képes rá? Néha az ilyen véletlennek tűnő elszólások megvalósulnak, és van, hogy a napi szinten programozott esemény pedig nem. Mi dönti el, hogy mi jelenik meg fizikai szinten, és mi nem. Karma? Sors? Isteni elrendeltetés? Szabad akarat? Előre meg van írva? Ha igen, akkor minek a küzdés?

Inkább hiszem azt, hogy van egy életutunk. Ami születésünkkor generálódik, a génjeinkkel érkezik, a lélekrészecskéink magukba foglalják.

Életcél: maga az élet, a tapasztalás. Kiindulunk az origóból, és oda érkezünk vissza, közben pedig minden olyan dolog, ami segíti a tapasztalásunkat, az megtörténik, és ami nem, az nem. Sokszor függetlenül attól, hogy nekünk mi a véleményünk róla. Milyen világ lenne, ha mindent, és mindig irányíthatnánk? Biztos jobb lenne az élet? Hol maradna a fejlődés lehetősége?

Mi van, ha van olyan erő, aki (ami) jobb megoldásokat is tud hozni, mint amit mi el tudunk képzelni magunknak? A megerősítő mondatoknak is csak akkor van ereje, ha az nem egoból, észből jön, hanem lélekből. Akkor valósulhat meg, ha az a típusú megtapasztalás kell a lelkünknek, és akkor kell a lelkünknek, ha attól többek leszünk...

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!