A mindennapos felismerések hogyan fejlesztik a lelket?!

Aranylélek

Célterv 1. Egészség

Azért választottam ezt elsőnek, mert eszembe jutott egy mondás, miszerint : Csak egészség legyen, a többit megvesszük!...

Képzeld el, hogy milyen egészségügyi állapotban látod magad egy év múlva? Hogyan mozogsz, hogyan működnek a szerveid, mennyire éles az elméd stb.?! Ha esetleg most valamilyen betegséggel küzdesz, azt látod e eltűnni, meggyógyulni? Milyen orvost, természetgyógyászt, segítőt kellene felkeresned javulásod érdekében, Mikor teszed meg? Milyen öngyógyító technikát kellene megtanulnod, és alkalmaznod? Mennyi pénz szükséges a gyógyulásodhoz? Azt hogyan teremted elő? 

Megerősítő mondat : Ép vagyok, szerveim egészségesen működnek,testem harmóniában van a lelkemmel.

( A nem vagyok beteg, és talán meggyógyulok kijelentések nem a te malmodra hajtják a vizet! )

Ha súlyproblémával küzdesz, a következő hatékony technikát javaslom:

Határozd meg, hogy hány kg akarsz lenni három hónap múlva. ( Fontos, hogy ne azt szajkózd, hogy mennyit kell fogynod, hanem, hogy lásd a számot, hogy mennyi a súlyod!) Ha ez megvan havi bontásban csinálj tervet, mert az agy könnyebben elhiszi, hogy a hónap végére 3 kilóval kevesebb vagy, mint azt, hogy lefogysz tíz kg-ot!!

Fogj egy lapot, és jegyzeteld le a jelenlegi méreteidet. Súly, körméretek. Csinálj magadról bikiniben egy fotót. Írd le, hogy min kellene változtatnod, ahhoz, hogy számodra optimális súlyú legyél? Pl. torna, életmód váltás ( szénhidrát elhagyása, esti evések kiiktatása ), zsírégető szedése, vízhajtó tea fogyasztása, kozmetikusnál köpölyöző kezelés, stb.

Utána válassz ki belőle egyet, amin az első hónapban tudsz változtatni. Mondjuk hetente háromszor egy órát mozogsz, és tedd is meg!

A következő hónap elején újabb mérés, újabb terv, és újabb bevállalás ( pl.leállsz a csoki evésről) a meglévő mellé.

A harmadik hónapban szintén megismétlendő, és a fotókat is készítsd, hogy lásd a változást!

Természetesen, ha egyszerre több mindenen tudsz változtatni, annál hatékonyabb leszel. Viszont fontos, hogy ne sanyargasd a tested, mert még sokáig szükséged van rá. Egyél, igyál, csak mást, másképp, mint eddig.       ( erről tudsz az interneten vagy szakemberektől tájékozódni.) 

Amit még én csináltam, hogy ha elértem a hónap végére a kitűzött célt, akkor megjutalmaztam magam az előre megfogalmazott jutalommal. Ez lehet egy program, egy süti, egy új ruci, ami neked jutalom.

Cél-tett-jutalom!

( Alap információként érdemes elolvasnod a Célozgatunk?! blogomat is! )

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

 

Célozgatunk?!

Tervezünk, álmodunk, célokat tűzünk ki. Némelyik összejön, és vannak, amik nem. 

Azon gondolkoztam, hogy mi lehet az oka, melyik cél sikerül, és melyik nem? Mi vagy ki dönti ezt el? 

Karma, sors, meg van írva előre? A kudarc is? Alátámasztható válaszra nem találtam magamban. Amit viszont mi meg tudunk tenni a cél érdekében, azt tegyük meg.

Elsősorban jó célokat tűzünk e ki? Jól fogalmazzuk meg őket? Mennyire reálisak? Mennyire hisszük el, hogy beteljesülhet? Mit vagyunk hajlandóak érte tenni? 

Mennyire vagyunk befogadóak? Ez legalább annyira fontos, mint a kiindulópont, a jó tervezés. Hiszen látok olyan embereket, akik tudnak teremteni, mert rendelkeznek azzal az igénnyel, és elég erős hozzá a teremtő energiájuk, viszont, amikor megkapnák, legtöbb esetben elrontják. Vagyis elérkeznek a kapuig, nyitva van az ajtó, de nem tudnak belépni, mert tudnak befogadni. Azért nem tudnak befogadni, mert nem hiszik el, hogy megérdemlik. Megint eljutottunk az önbecsülés hiányához. 

Több film is szól a gondolat teremtő erejéről, hogy csak képzeld el, és megvalósul. ( Pl. Titok című film ) Részben igazat kell, hogy adjak, de csak részben. Mert egy fontos dologról nem beszélnek, hogy a gondolat mellé érzelmeket is kellene társítani. Ez az együttes hatás adja az esélyt a beteljesülésre. Például, ha arra gondolunk, hogy akarok egy új autót. Az még kevés. Menj el egy szalonba, és ülj bele, próbáld ki, érezd át, hogy milyen benne ülni, és suhanni vele!

Körülbelül öt évvel ezelőtt ültem egy Sikerkód nevezetű tanfolyamon, és a célok meghatározásáról volt szó. Libabőrös voltam, ahogy hallgattam, mert előtte két évvel már ezt a technikát használtam ( használtuk barátnőmmel ), és oktattam.

Milyen érdekes a kollektív tudat, minden információ megtalálható benne, bárki számára elérhető. Olyan érzés, mint amikor van egy vállalkozási ötleted, nem említed senkinek, és egyszer csak azt veszed észre, hogy valaki megvalósította. Lehívta előtted az információt.

Úgy döntöttem, hogy megosztom veled azt a technikát, amit használhatsz a célok kialakításánál. Több életterületet fogok érinteni egyesével. Ezeket megtalálod majd az oldalamon, és bármikor előveheted.

A tervezést érdemes leírni, az még plusz energiát ad a témának, vagy képeket is ragaszthatsz egy füzetbe, ami segít vizualizálni. Én diavetítést szoktam belőle csinálni, ami időigényes, de beleég a retinámba alkotás közben:) Bármilyen kreatív megoldás, megoldás. Lerajzolhatod, verssé formálhatod, csak tégy bele energiát!

Olyan célt tűzz ki, ami ha most ott lenne előtted, akkor tudnál élni vele, tudnád élvezni!

Miután megtervezted, amit szeretnél, kitűzted a célt, utána CSELEKEDJ!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Nyerni akarok!

A meggazdagodás lehetőségei között ( a kemény munka, vállalkozás után ) ott szerepel a sok pénzt nyerek esélye is. Ahogy körbenézek az ismerőseim között, és a lottózók kígyózó sorait tekintve, ezzel nem vagyok egyedül.

Nekem úgy tűnik, hogy manapság az is kísérti a szerencsét, akinek egyébként van mit a tejbe aprítani. Van olyan barátom, aki hetente több tízezer forintot költ el lottóra a többmilliárdos nyeremény reményében. Ezért a kisebb nyereményeket fel sem veszi, vagy elajándékozza. Aki a kicsit nem becsüli...

Egyik vendégem mesélte a múlt héten, hogy nyert sorsjegyen 18.000 Ft-ot, és úgy örült! Szerencsésnek lenni kiváltságos érzéssel tölthet el!

Érzésem szerint egyre többen kaparnak, ikszelnek, karikáznak, mixelnek a jobb jövő reményében. Eközben, a Szerencsejáték Zrt. adózott eredménye három év alatt nagyságrendileg megduplázódott. Ha pontos adatot akarsz látni az oldalukon a hivatalos jelentésben megtalálod. Valamit csak jól csinálnak! 

Miért alakult ez így? Miért hiszünk, bízunk, reménykedünk, imádkozunk egyre többen, hétről hétre? Igen azért, mert egyre többen szükségünk lenne olyan bevételre, amivel be lehetne tömni a felgyülemlett lyukakat, vagy csak el lehetne tapsolni a pénzt, vagy bármi.

Nyilván ide tartozom én is, és néha napján veszek kaparós sorsjegyet. A lottóban nem hiszek, túl kicsi az esély, és a technika adott ahhoz, hogy kiszámítható legyen. Nagytatám közel negyven évig lottózott, nem lett belőle thaiföldi nyaraló, de még balatoni se.

Szóval én kaparok. De nem ám csak úgy, hanem megérzésből, amikor jön az ihlet, hogy most kell! A választás is külön szertartás, mindig az első gondolat a jó, hogy melyik sorsjegyet vegyem. Most bal kézzel vagy jobbal húzzak? Postán vagy lottózóba vásároljak? A szerencsehozó érmémmel kaparjam le, vagy a körmömmel? A múltkor melyik jött be? Vigyem haza, és otthon nyugiban gusztáljam meg a lekapart felületeket, vagy azon nyomban vessek véget a kíváncsiságnak? Mi van, ha nyerek, kérjek újat, vagy vigyem el a pénzt?

Magadra ismersz néhány dilemmában? :)

Ma ebéd alapanyag vásárlás után maradt némi apró a zsebemben, gondoltam egy életem, egy halálom, megpróbálom. Odasündörögtem a pulthoz, és a szemem rávetődött egy sorsjegyre, és felkiáltottam: Milyen cuki!!! A pultos gyakorlott volt, és már vette is elő a cuki paklit. Húztam kettőt. És nyertem mindkettővel. Gyerünk tovább, széria van! Nem számoltam hány háromszáz forintos nyereményem lett egymás után, és ezt mindaddig visszaforgattam, amíg elérkezett a vég. Nem nyert! Leraktam.

Közben pontosan oda álltam vissza kapargatni, ahol az első kettőt, hátha a hely szelleme...:)

Nettó 1.100 Ft-tal lett több pénzem. Jupijé! Köszönöm!!! Olyan élményt adott, élveztem. A kapargatást, és a lehetőség izgalmát, és a kis sikereket. Nem is értettem az egyik ismerősömet, aki ott elmesélte, hogy vett vagy húszat, és cd tokkal egy húzásra végzett ezzel a kapargatással. Hol van benne az élvezet? A játék öröme?

Ezen felül nemrég tettem egy felajánlást, hogy bármennyi nyereményem lesz a szerencsejáték eme fajtájából, 10%-át jótékony célra fogom fordítani. Tehát félreraktam a 110 Ft-ot a jótékony alapba! Jöhet a következő!

Valahol olvastam, hogy azért akkora hangsúlyt nem érdemes a nyerni akarásra fordítani, mert akkor azt közvetítjük a tudatalattinknak, hogy nekünk csak szerencse folytán lehet csak pénzünk, és így több lehetőséget kirekeszthetünk az életünkből.

Lehet benne valami...

Több statisztika szerint a nagy nyereményt nyerők pár év alatt elbaltázzák a pénzt, és szegények maradnak. Mert, ami könnyen jön, könnyen megy.

Mi lenne, ha ezt én kipróbálhatnám, és mutatnék egy ellen statisztikát? Megtartanám, gyarapítanám azt a rakat pénzt. Megfelelően adhatnék, akiknek szeretnék.Garantálom sokan jól járnának. Kulturáltan. Okosan. Csendben.

Engem csak az motivál, hogy minél többet adakozhassak...:)

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

süti beállítások módosítása