Az ÚT-Miért születtem erre a Földre? Van valami oka?

Egyre többen azzal vagyunk elfoglalva, hogy keressük az utunkat, kutatjuk mi a dolgunk ezen a Földön.

Ahányan vagyunk, annyi féle szinten tartunk ebben a témában, és egyre kevesebb azoknak az emberek a száma, akik csupán a fizikai valóságban hisznek.

Ez végtelen egyszerű okból fakad: mindannyian szeretnénk boldogok lenni, és azt csinálni, amire hivatottak vagyunk.

 

Mert a boldogság egyik összetevője, ha nap, mint nap olyan tevékenységet végzünk, amit szeretünk, ami feltölt, és nem érezzük kényszernek.

Sajnos más nem tudja helyettünk megfejteni a nagy kérdést:

Ennek a felfedezése, és megfejtése egyéni „izzadmány”…

Azt látom, hogy akik rátértek a spirituális útra, mindenféle tanfolyamot elvégeztek, jósnők és asztrológusok hadával értekeztek már, hogy megfejtsék saját titkukat, és több éves próbálkozás után is csak néhány centit haladtak előre életük jobbá tételében.

Felmerült bennem a kérdés, hogy mi értelme van a sok időráfordításnak, minek bármilyen előadás, könyv, ha még mindig ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, csak másik formában?! Több ingyenes gyógyító napon részt vettem már, mint előadó, és azt láttam, hogy visszatérő „vendégeim” vannak, akik egy év elteltével is ugyanazzal a kérdéssel érkeznek… Elgondolkodtató. Ennek fényében az előző realista kérdésre reálisan az lenne a válaszom, hogy felesleges.

Tételezzük fel, hogy a tanfolyamokon tanult technikák működnek. Ha voltál már valamilyen csoportos rendezvényen, akkor ezt nem kell bizonygatni, mert ahogy hazamentél, és kipróbáltad a technikát, működött.

Tehát máris el tudtál szakadni a realista gondolkodásmódtól. Ergo beindult valamilyen fejlődés, szemléletváltás, ami mindenképpen pozitív irányba befolyásolja az életet.

Senki ne gondolja azt, hogy egy könyv elolvasásától megvilágosodik, vagy egy asztrológus előre jelzésétől minden megoldódik. Ott követjük el a legnagyobb hibát, amikor ezt még a tanácsadótól el is várjuk!

A hiba abban rejlik, hogy a megszerzett tudást, ismereteket elfelejtjük használni, vagy ha tudjuk, hogy bizonyos helyzetekben mit kellene csinálni elhatalmasodott érzelmeink teljesen áthúzzák a józan gondolatokat. Abban a pillanatban, hogy az érzelmeink, és beidegződéseink átveszik a hatalmat felettünk nem tudjuk alkalmazni amit tudunk. Miért?

 

Mert egy sebésznek is nehezebb olyan embert műteni, aki közel áll hozzá, kevésbé tud elfogulatlan lenni, mert érzelmei befolyásolhatják.

 

Ha pedig fejlődni szeretnénk, akkor elfogulatlannak kell lennünk saját magunkkal szemben. Kívülről érdemes saját életünket nézni, mert akkor nagyobb eséllyel cselekszünk jól, és jó tanácsokkal láthatjuk el magunkat. Csak gondolj arra, hogy milyen könnyen osztunk másoknak tanácsot, mert nem vagyunk benne, nem vagyunk érzelmileg érintettek.

Tehát arra kérlek kedves olvasó, ha tényleg szeretnéd megismerni önmagad és rátalálni az utadra, akkor úgy kezdj bele egy tanfolyamba, olvass könyvet, látogass meg egy terapeutát, hogy ne csak attól várd a megoldást!

Neked is tenni kell magadért, és első lépésként csupán annyit, hogy éber maradsz, és figyeled magad, mintha egy mozit néznél. Sokkal könnyebben megtalálhatod így az irányt!

Egy biztos: senki nem fogja zárt borítékban tálcán kínálni a megfejtést. Ahogyan éled az életed minden nap érnek hatások, történnek jó, és kevésbé jó dolgok velünk, ezek az irányadóak. Minden esemény valamiért történik. A spirituális könyvek, és segédanyagok pedig abban segítenek, hogy a velünk történteket meg tudd különböztetni attól, hogy egy bizonyos helyzet a félelmeink által kivetített események megvalósulása vagy egy figyelmeztető jel, mely mutatja az irányt.

Hiszen a spirituális út lényege nem az, hogy megokosodjunk, hanem, hogy segítsünk magunkon és ezzel mintát, és példát tudjunk mutatni mások számára is.

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06703326136

Aranylélek

Aranylélek közösség

 

Nőivilág