A megújulás tükrében...Így zökkentsd ki magad!

Évszaktól függetlenül, bármikor felerősödhet bennünk az érzés, hogy túl megszokott, berögzült, automatikus életet élünk.

Természetesen ez a tél végével, és a tavasz kezdetével sokkal intenzívebbé válhat, mert már elegünk lehet a befelé fordulásból, és készek vagyunk a nyílásra.

Megfigyelhetjük, hogy ugyanúgy telnek a napjaink, a ruháink 30%-át használjuk csak, mert a többit majd valami nemes alkalomra tartogatjuk, ugyanúgy lógunk a neten, ha nincs jobb dolgunk.

 

Esetleg ugyanolyan frizuránk van már évek óta, vagy ezer éve nem vettük fel a körömcipőnket, soha nem reggelizünk, nem mozgunk semmit, nem hagyunk magunknak időt pihenni, nem járunk kirándulni, csak otthon ülünk, és még sorolhatnám…

Tehát könnyen a szokásaink rabjává válhatunk. Természetesen nincs is ezzel akkora probléma, hacsak nem évek óta tart ez az állapot. Mert nyilván vannak olyan tevékenységeink, mint például a munka, a gyereknevelés, a családi programok, tanulás, edzés, hobbijaink, amik adnak egy keretet az életünknek.

Milyen jelei lehetnek még annak, hogy igazából torkig vagyunk az életünkkel, és jó lenne valami változás?

Legelőször ezek a fránya megfázásos betegségek jutnak eszembe. A hosszú tél alatt volt idő befelé fordulni, elég időt tölteni a négy fal között, átfázni testileg, lelkileg. Torkig lenni a hideggel, hogy nehezen indul az autónk, csúszik az út, monoton a munka, és már a meleg tea sem vidít fel. Ekkorra már minden vitamin tartalékunkat felhasználtuk, és nem csoda, ha erőtlenné válunk. Nincs napsütés, korán sötétedik, ami akarva akaratlanul is hatással van a kedvünkre.

Ha ebből elegünk van, érdemes erőt venni magunkon, és megújulni, bevinni új energiákat az életünkbe, mert azzal felfrissülhetünk. Pont úgy, mint amikor kimosunk egy ruhát, és utána olyan finom, tiszta illata van.

Kezdjük az elején. Nézzük végig a lakást-ha már úgyis annyi időt töltöttünk el ott-és kezdődhet a móka: Fogjunk meg minden kedves kis lakás dekorációs kütyünket, és mossuk meg egyesével. Miközben megfogdossuk őket, érezzük meg, hogy szükségünk van e még rá, vagy csak megszokásból van a polcon? Kitől kaptuk? Annak az energiának jelen kell még lenni az életünkben, vagy el kellene engedni? Hány éve őrizzük a megszárított, halott energiájú virágcsokrot? Ismerős?

Más szóval csinálunk helyet az újnak. Ha nincs rá szükségünk, el lehet ajándékozni, biztosan van, aki örülne neki.

Utána következhet a szekrény. 

Régi, egyáltalán nem használt ruhák mehetnek, hogy jöjjenek az újak. Ami kicsi, nagy, divatjamúlt stb. Találunk ilyet vajon a szekrényben??? Garmadával!!!

Ismerjük a mondást: teli szekrénybe nem lehet pakolni…

Ha ezzel is megvagyunk, jöhet egy kis mozgás! Napi 20 perc legalább! Ezzel klasszul növelhetjük az energiaszintünket, önbecsülésünket, kitartásunkat, és haladhatunk a megújulás felé! Egy biztos, hogy csak úgy fog menni, ha fejben eldöntjük!

Lassan vége a sapka szezonnak, lehet új frizurát készíttetni, vidám színű körmöt csináltatni, kényeztető masszázsra menni, és beszerezni az új bizsu kollekciókat.

Alakulunk…

Ne feledkezzünk meg a felgyülemlett méreganyagok eltüntetéséről sem. Amennyi gyógyszert esetleg megettünk a megfázás miatt… Szakértők tudnak segíteni abban, hogy milyen méregtelenítő kúrára készüljünk fel lelkileg, miket kell beszereznünk, hogy segítsünk a szervezetünknek is felfrissülni.

Minden lépéssel közelebb vagyunk a lelki megújuláshoz, és a napsütés meg majd megérkezik mellé, de addigra már könnyedebbek leszünk, és kezdődhet a tavasz.

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06703326136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/megujulas-tukreben-amikor-torkig-vagy-eleteddel-igy-zokkentsd-ki-magadat