A ragaszkodás következményei

Azt gondolom, hogy az elengedés témaköréről nem lehet eleget beszélni, mert mindenkinek vannak olyan élethelyzetei, veszteségei, amiket nem tud, nem akar elengedni.

De miért is ragaszkodunk hozzá? Miért kötjük magunkat a múlthoz? Olyan dolgokhoz, amik már nincsenek is, nem léteznek, csak a fejünkben (pl. egy sértettség ) vagy a szívünkben (egy szeretett személy emléke) élnek. Kinek akarunk megfelelni, hogy mi bizonyítsuk kifelé, hogy nem felejtünk?!

Megéri? Megéri lekötni az életünk életenergiáját azzal, ami nincs is? Miért állunk a saját boldogságunk útjába?

Fel kell ébrednünk, hogy nem merjük elengedni, ami NINCS. Időnk nagy részét a múlt sebeinek nyalogatásával töltjük. Mennyivel jobb lenne a jelen örömeivel foglalkozni? Gyávák vagyunk ÉLNI?!

Csodálkozunk, hogy ennyi embernek gerinc problémája van? Hol van a tartás, hogy merem vállalni a felelősséget az életemért, és bátran, kihúzott háttal haladok előre...

De mi a megoldás? Mit tegyünk, hogy ne kössenek ezek a visszahúzó energiák, a múlt megkövesedett emlékei?

Mindenkinek más technika jön be. Menj el terapeutához, beszéld vagy írd ki magadból, kit, mit akarsz elengedni, majd égesd el. Vagy meditálj rá, gyújts mellé gyertyát, és képzeld el, hogy letekered magadról a múlt fonalait. Vagy írd rá lufira, és küld az égig.

Bármi jó, csak CSINÁLD magadért! De mindenekelőtt a legfontosabb, hogy DÖNTSD EL, hogy elengeded azokat a ragaszkodásaidat, amik már nem építenek téged, hogy végre fel lélegezhess!

Fogadd el, hogy jobb, és könnyebb életet élhetsz utána! Kalandra fel!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/ 

Ha tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!