A mindennapos felismerések hogyan fejlesztik a lelket?!

Aranylélek

Szingli nyár

Hogyan telik a nyár a szingliknek? Azt boncolgatnám ki lejjebb részletesen, akik olyan szingli életmódot folytatnak, hogy nem szándékosan választották ezt a helyzetet, hanem tudattalanul.

Mert mindig mi választunk,és ezzel az örök érvényű igazsággal nem mennék szembe. Vagy tudatosan választunk (tehát én így akarom, és kész), vagy tudattalanul (igazából másra vágyom, de mégse úgy cselekszem, ami a céljaim felé vinne).

Többen a B középbe tartozunk, aki nem akar egyedül élni, de még nem tart a boldog párkapcsolati intézmény ajtajában.

Kicsit forszíroznám még a szingli fogalmát, mert nekem kevés magyarázat, amit a neten találtam, hogy egyedülálló.

Fentiekben említettem, hogy van az a réteg, aki már annyit csalódott, sérült, besokallt, megszokta az egyedüllétet, hogy úgy dönt nem is akar kapcsolatot, mert annak nincs jó íze .Természetesen ezzel a döntéssel lemond a további családalapításról, a közös élményekről, az időskori egymás támaszáról stb. Fiatalon ez még jó bulinak is tűnhet, mert élheti az ember a saját egós életét, nem kell alkalmazkodni senkihez, azt csinálhat, amit akar, nem szól bele senki, tarthat egy-két szeretőt,akikkel  összejár szexelni, és ennyi.

Rövidebb időintervallumra ezt választani még izgalmas is lehet, nincs benne felelősségvállalás. Látok olyan csődöröket,akik ezt választották, és remekül érzik magukat benne, több szálon is futnak az események, mindig másik nőt tudnak ágyba vinni. De mi lesz 10 év múlva? Biztos vagyok benne, hogy ezt egész életre tartó formának választani elég beteges. Többek között azért, mert nincs benne semmi emberi, szociális érzékenység romboló, és öregen, magányosan meghalni kellemetlen lehet. Annál már csak az a rosszabb, hogy ha rájön az ember, hogy ezt elbaltázta,és nincs lehetősége újra játszani a szerepet.

Nézzük mi van azokkal a szinglikkel, akik párkapcsolatot akarnak, és ez az állapot minden reményeik szerint csak ideiglenes állapotként kezelik. Ide sorolom magamat is. Tegnap este arra jöttem rá, hogy ennek a helyzetnek is vannak fokozatai.

Megfigyeltem, hogy kik vesznek körül, milyen nyári programokat tudok velük tölteni?!

Van-klasszikus értelemben vett-családos barátom, aki mindennapját a gyereknevelés, és az anyuka szerep megélése tesz ki. Nekem szimpatikus módon foglalkoztatja, fejleszti a szünidős gyerekeket, Szingliként jó látni, hogy még élő fogalom a család. Közös nyári programok barátnősen nehezen képzelhetők el, de félnapos kiruccanós, fürdőzős program, ahol meghallgatásra, és együttérzésre találok a párkeresés kereszttüzében, maximálisan működőképes. Négy gyerek láttán elég nagy a kontraszt az én életemhez képest.

Van olyan barátom, aki szintén egyedülálló, de nem teljesen, mert van két csodálatos gyermeke. Ők ugyan nem pótolják a társat, de adhatnak olyan töltést, szeretetet, ami nagyban hozzásegíti az embert, hogy ne érezze magát egyedül. Van kinek köszönni, ha hazamegy, főzni, összebújni, nevetgélni, közös programokat szervezni, ami mind olyan dolog, ami építő hatású a léleknek. Vele könnyebben megoldható, hogy elutazunk nyaralni, és közösen tudunk szüttyögni a társtalanság maró érzéséről. Na nem közös érfelvágásra gondoltam, mert erőt, és biztatást is tudunk egymásnak adni:)

Van olyan barátom, aki nemrég még erősítette a szinglik táborát, de mára már kilépett, itt hagyott bennünket, és átpártolt a boldog kapcsolatban élőkhöz:) Na ez érdekes érzést kelthet abban, aki még továbbra is free. Mert vagy irigységet generál ( sajnos nem légből kapott a gondolat), amiért ő megtalálta a társát, vagy végtelen örömöt, hogy most már én következem. Nekem klassz látni, hogy a több éves önfejlesztés, közös sírás, egymás támogatása, magányos hétvégékre pótcselekvések szervezése nem volt hiábavaló. A nyári programba úgy kapcsolódhat bele egy szingli életébe egy ifjú pár, mint én is tettem, hogy elmegyek velük házibuliba, strandra, mert ez elősegítheti az ismerkedést. Szóval csapódok. Nem mondom, hogy minden pillanata örömteli, és több pár láttán a buliba nem erősödik fel az egyedüllét érzése /és amikor észre veszed, hogy körülötted mindenki egy tíz évvel fiatalabb/, de van az az alkohol mennyiség, és poénözön, ami ezt tudja feledtetni:)

Közeli ismerősöm is megtalálta azt a férfit, akivel jól van, kiegyensúlyozott, és tervezhetik a közös jövőt. Vele is jókat lehetett nyummogni, amikor egyedül volt, és közösen próbáltuk elütni a szabad időt. De szerencsére ennek vége. Velük is szívesen elmegyek egy kirándulásra, hiszen a szeretet megvan, és együtt éreznek irányomban. Szóval csapódok.

Másik barátom is harmonikus kapcsolatban él, gyönyörű kis gyermekük van, ahol szintén őszinte befogadásra találhatok, és töménytelen szeretetre a gyermek által. "Bébiszitterkedhetek" néha, ha romantikáznak, és kiélhetem magam a gyereknevelésben arra a pár órára. Így 40 pluszosan ez nagyon szívmelengető, és legalább annyira szívfacsaró ebben az élethelyzetben /gyerekmentesen/. Szóval csapódok.

Itt van még a csodálatos társkereső oldal, ahol a képzelt barátaimmal levelezhetek, és megmérettethetem magam a húspiacon. Azért a nyárból erre sok időt nem érdemes fecsérelni.:)

Ha jobban belegondolok nem is vagyok egyedül, mert vannak körülöttem emberek, barátok, szeretteim !!!

De az igazi szingliség nagyon alattomos, a legfájóbb részei külön megszokott időpontokban törnek fel, és sikeresen lerombolják az aznapi felépített eseményeket. Ilyen az este, amikor olyan jól esne odabújni valakihez, akinek hallgathatnád az esti meséjét, aki átölelne , a többiről már nem is beszélve...

Illetve a hétvégék még facsaróak, mert, ha nincs olyan program szervezve, ahová csapódhatsz, akkor azt valamivel ki kell tölteni. Mondjuk erre a rutinos szinglik rengeteg elfoglaltságot ki tudnak találni. Például filmnézés, írás, olvasás, kertészkedés, főzés, takarítás, gyöngyfűzés, vasalás, autómosás, sport stb. Ugye milyen felemelő?:) 

És itt még nincs vége, tudom fokozni!

Ma reggel jöttem rá valamire, miközben a pékségbe mentem a tiltott listán lévő szénhidrát adagomért. Többi blogomból kiderülhet, hogy sokat dolgoztam azon, hogy elengedjek dolgokat, személyeket az életemből. Most hasított belém, hogy az eltávozott szerelmemet is végleg elengedtem, mert már nagyon hátráltatott az életem folyásában. Tehát most még egyedülállóként belé / emlékébe, veszteségérzetbe / sem tudok kapaszkodni, nincs tovább az életemben. Furcsa érzés, mert idáig legalább tudtam magamat sajnálni, és szerencsétlenül érezni, és most ez sincs, mert elengedtem.

Ez hosszútávon mindenképp pozitív változásokat generál az életemben, de ebben az átmeneti időszakban, így frissen elég érdekes. Mert űr keletkezett, amivel persze megteremtettem a helyet az újnak. Hozzá kell szokni :)

Igazán szinglinek lenni nem csak azt jelenti, hogy nincs társad, múltbéli ragaszkodásaid, de a környezetedben te vagy az egyedüli, akinek még gyereke sincs. Ütős volt ez a sajtos croissant a kakaós tejjel, megártott...:)

Persze ez csak egy pillanatnyi állapot, mert minden változik!

Összességében szingliként a nyár ugyanolyan kegyetlen, és lehetőségekkel teli, mint bármely másik évszak.

Viszont ha teljes hittel, nyitottsággal hajlandó vagy kimozdulni, ismerkedni, nem bezárkózni, akarni a változást, csinosnak lenni, akkor van esély arra, hogy ne te legyél az utolsó, aki a baráti körödből szingli marad!

Hajrá csajok!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

 

 

 

 

Tízmilliószoros energiák a gyakorlatban

Ezen az energiadús napon érezheted magad kicsit tompábbnak, vagy épp feszültebbnek. Felszökhet a vérnyomásod még a legnyugodtabbnak tűnő helyzetben is, vagy torna közben eleredhet az orrod vére. Bárhogy is van, az energia dömping mindannyiunkra hat, csak másképp. Minél szenzitívebb vagy, annál jobban érzed a kilengéseket.

Sokan nem foglalkoznak azzal, hogy ma érdemesebb egy kicsit jobban elmélyülni magunkban, és a pozitív céljainkra koncentrálni, és azt sem tudják minek ez a felhajtás,hiszen minden nap kérhetünk, programozhatunk. Valóban ez is igaz, de mi van, ha mégis van valami plusz a mai napban?

Leírok egy technikát azoknak, akik "vakmerőek", akarnak valamit, és hajlandóak kipróbálni!

Fogj meg egy témakört, ami neked most a legfontosabb ( párkapcsolat, egészség, pénz stb.).

Írd le a következő szöveget egy tiszta lapra: ( Egy párkapcsolati példát írok, de te behelyettesítheted bármivel. )

" Kedves Égiek, Isten, Angyalok, Buddhák!

Segítsetek egymásra találni azzal a férfival, aki a testi, lelki, szellemi párom. Felismerjük egymást könnyedén. Olyan férfi a társam, akivel szeretetben, boldogságban, gazdagságban együtt élünk, és közösen családot alapítunk MOST. Köszönöm."

Variáció pénz témakörre:

"Segítsetek olyan munkát, vállalkozást, új ügyfeleket, egyéb bevételi forrást találni, amiből annyi pénzem teremtődik, ami több, mint amit el tudok költeni. Magas szintű életet tudok biztosítani magamnak, és a családomnak, és folyamatos tartalékkal rendelkezem MOST."

Fontos, hogy hogyan kérsz, mert megkaphatod! :) Csak pozitív szavakat használjunk, jelen időben, mintha már megtörtént volna. Tekerd, vagy hajtsd össze a papírt, kösd át egy piros szalaggal, és ha van otthon egy kósza elefántod, akkor tedd bele az ormányába, aki forduljon a lakás középpontja felé. Befelé hozza azt a sok jót, amit kérsz.

Mit veszíthetsz, ha nem hiszel benne, kipróbálod, és működik? ( Szerencsés vagy, máris hihetsz benne...)

Mit veszíthetsz, ha nem hiszel benne, kipróbálod, és nem működik? ( Legalább megveregetheted a saját vállad, hogy ugye megmondtam...)

Mit veszíthetsz, ha hiszel benne, kipróbálod, és nem működik? ( Lehet, hogy a mindennapokban is érdemes lenne erre még energiát fektetni.)

Mit veszíthetsz, ha hiszel benne, kipróbálod, és működik? ( Egy igazi mázlista vagy, csak így tovább! )

10 milliószoros sikert kívánok a beteljesüléshez!

 

Selyemhernyóból pillangó

Egyszer egy beszélgetés kapcsán arra a következtetésre jutottam, hogy be vagyok gubózva a saját világomba. Értem ezalatt azt, hogy nem merek élni. Némi önmegfigyelés után nagyon zavart ez a tény, és pont ezért elkezdtem felkutatni a szálakat, igyekeztem megkeresni, hogy hol vesztettem el a fonalat. Miután megtaláltam ( a párom elvesztésének időpontjára datáltam ),  úgy döntöttem, hogy itt az idő, változtatok. Megosztom veled, hogy milyen folyamaton mentem, megyek keresztül.

Első lépés: a felismerés, hogy olyan életet éltem nap, mint nap, ami rutinszerű, megszokott, berögzült. Például a munkám kapcsán sokat utazok, az utcára nem sűrűn mentem ki, mert örültem, ha hazaérek, és pihenhetek. Utána egy kis vacsora, esetleg egy kis mozgás, interneten szörfözés, és reagálás a társkeresőn kapott üzenetekre. A párkeresési tranzakcióm ennyiben nyilvánult meg, ami valljuk be őszintén elég sovány.

Eljutottam odáig, hogy valamit kell tennem, mert ez a biztonsági zóna - a megélt sérülések, csalódások,negatív tapasztalatok miatt - nagyon vastag rajtam. Valóban, mintha bebábozódtam volna, mint a selyemhernyó. Ami egyébként értékes állat, csak korlátozottak a lehetőségei. Ez fizikai szinten úgy jelentkezett, hogy cuki hájacskát növesztettem magam köré, ami "védett", és "biztonságban" tartott. Ez volt a leglátványosabb jel. Csupán az volt a legnagyobb probléma, hogy a bebábozódástól (kimondani is nehéz, nemhogy megélni) már alig kaptam levegőt, nem láttam a jövőt, elmaradtak a célok, szűkké tettem a mozgásterem, és ezáltal kezdett kényelmetlenné válni az életem. Szorongtam, aggódtam, féltem, bizonytalanná, és bátortalanná váltam minden olyan dologgal kapcsolatban, ami a megerősödött páncélon kívül volt. Ez a felismerés nem volt fájdalommentes.

Második lépés: eldöntöttem változtatok. De hogyan? Hiszek abban, hogy mind mentálisan, mind fizikálisan meg kell ezt az ügyet támogatni, és így hatásos lehet.

Fizikai szinten elkezdtem naponta tornázni, hogy megnöveljem az energiaszintem, és ezzel fordítottan arányosan lecsökkentsem a méreteimet. Gondosan figyeltem arra, hogy amikor csak tehetem gyalogosan intéztem a dolgaimat a városban. Közben arra lettem figyelmes, hogy mindig találkoztam olyan ismerőssel, akivel egy pár mondatot lehetett váltani. Elkezdett kinyílni a világ. Így esélyt adtam arra, hogy akár a nagy Ő-vel is össze futhatok:)

Mentálisan pedig elképzeltem lefekvés előtt, hogy elkezdem kirágni a selyemgubót belülről. Először csak a számnál, majd felfelé haladva a szememnél, és így tovább. Elég morbidnak tűnt a legelején, de megnéztem egy videót a selyemhernyókról, és könnyebben ment a vizualizáció.

Harmadik lépés: a báb teljes elhagyása, és apró szárnycsapásokkal elindulni az utamon.

Ebben a fázisban vagyok, ezt még kicsit újnak, kicsit sérülékenynek, idegennek érzem, az eddigi "biztonságoshoz" képest. Ezért csak fokozatosan repülök egyre feljebb. Tudom, hogy ez az átváltozás azzal jár, hogy minden képlékeny körülöttem, mert a régi burok már nincs, az új szabad élet még alakul.

De egy biztos, hogy selyemgubó nélkül is értékesnek tartom magam, sokkal többet látok az életből, mint eddig, több inger ér. Nem volt könnyű elhagyni, mert annyira megszoktam már a keretet, de időszerű volt.

Pillangóként is érhetnek sérülések, de sokkal nagyobb a mozgásterem, szebbnek, felszabadultabbnak érzem magam, és nem vagyok kiszolgáltatott, magatehetetlen.

Ha te is magadra ismersz, és elakadsz az átváltozásban, írj nyugodtan, segítek!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

 

Lagzi, lagzi hátán

Az elmúlt két hetem arról szólt, hogy barátnőimmel, testvéremmel boltról boltra jártam esküvőre való ruha vásárlás címén. Sógornőmék is oda készülődnek, és most körülöttem minden erről szól. Szezon van.

Nem tudtam egy üzleti partnerrel találkozni, mert fodrászhoz ment, természetesen lakodalom miatt...

A közvetett környezetemben mindenki megőrült? Statisztikák szerint minden második házasság válással végződik..Akkor minek ennyi cécó?

Na jó, bevallom a szent irigység beszélt belőlem, mert szívem szerint a saját menyasszonyi ruhám válogatásával foglalkoznék:) 

De érdekes volt megfigyelni, hogy ki jár jól egy lakodalom alkalmával. Most az anyagiakra szorítkoznék konkrétan.

Mennyiből jön ki nagyságrendileg  egy ártatlan meghívás?

Ruha ( ami az etikett szerint se hófehér, se fekete ne legyen - kombinálni ér ) - 20-30 ezer ft

Cipellő ( a ruhához harmonizáló, kényelmes ) 10-20 ezer ft ( de, ha van a szekrényben otthon, akkor ezt megspórolhatod)

Fodrász - 5 ezer ft

Kozmetikus, smink - 3-5 ezer ft

Műköröm - 5 ezer ft

Ékszer - 3-5 ezer ft

Nászajándék ( Azt hallottam, hogy 40 ezer ft alatt nem illik adni. Illik nem illik, annyit adjunk, amennyi kényelmesen belefér a költségvetésbe, hiszen ne felejtsük lesz még menyasszony táncoltatás is ! )

Torta ( vidéken szokás vinni ) - 5 ezer ft

Uti költség 5-10 ezer ft

Szállás ( ha a vendéglátók nem gondoskodnak róla ) - 10 ezer ft

A levezetett költségek EGY személyre vonatkoztak! Mi van, ha 3-4 fő indul lagzizni? Legalább két havi minimálbér el tud fogyni így nagy hirtelen.

Persze felfoghatjuk úgy is, hogy majd a vásárolt fehér ingek, nadrágok a gyerekeknek jók lesznek az iskolába, ez teljesen reális. Csak egyszerre kell kiadni a fent említett összegeket.

Szóval egy lagzi a vendégnek egy nyaralás ára. ( A házasulandók költségvetésébe bele se gondolok.)

Szeretnék szólni az ismerőseimnek - ha azon gondolkozna,hogy meghívjon e lagziba - az idén nyaralni mennék! :)

 

 Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

 

 

Címkék: lakodalom válás
süti beállítások módosítása