A család ereje-gyermekednek te vagy a minta!

Hányszor futott már végig a fejedben, hogy az én családom ilyen meg olyan?

Milyen volt az apám, hogy ivott, és verte anyámat?

Vagy engem nem is szeretett az anyu, vagyis nem úgy szeretett, ahogy én elvártam volna…! 

Hány éves vagy?

Hány éve futtatod ezt a lemezt???

Nem karcos még?

Mennyi időnek kell eltelni ahhoz, hogy észre vedd, amíg a szüleidet hibáztatod, addig nem halad a saját életed, mert nem marad már rá energia.

Mi lenne, ha elfogadnád, ahogyan éltek, ők úgy tudták túlélni a mindennapokat, függetlenül attól, hogy az neked mennyire szimpatikus?!

Mi lenne, ha sárdobálás helyett megköszönnéd személyesen, vagy magadban, hogy létezel?

Mit tapasztaltak otthon, mennyire volt jelen a szigor, az agresszió, a veszekedések, a hűtlenség stb.?!

Mi van, ha téged pont az formál, hogy negatív minta volt előtted, és te eldöntötted, hogy másképp éled az életed? Szerencsére mindig van választásod, MINDIG!

Láttam olyan alkoholista szülő gyerekét, aki maga is függő lett valamilyen formában, és láttam olyat is, aki soha meg se kóstolta az alkoholt. 

Előfordulhat az életben az, hogy neked van szükséged segítségre, amikor gyereked, házad rá kell bíznod valakire. Ki jut először eszedbe? Egy idegenre bíznád a gyermeked, vagy inkább valamelyik családtagodra? Hol éreznéd nagyobb biztonságban?

Hol találhatsz te is menedéket, ha például felmondják az albérleted, és még nincs új lakásod, vagy összeveszel a pároddal… Ki fogadna vissza bármikor, még ha csak ideiglenesen is?

A család. Azokkal a tulajdonságokkal, amikkel rendelkeznek, és annyi szeretettel, amit tudnak érezni.

Teljesen életszerű érzés, hogy jobb akarsz lenni a szüleidnél, jobb apa vagy anya. Így fejlődik a világ, így tudunk le egyre több generációs terhet, negatív események ismétlődését, és ettől lesznek a mi gyerekeink fejlettebbek.

Ha valóban szép életet szeretnél nekik, akkor járj elöl abban, hogy feloldozod a szüleid, megbocsátasz nekik, elfogadod őket amilyenek, mert akkor te is ezt kapod vissza a jövőben. Ne csak a száddal tedd ezt, hanem szívből, mert a gyerekeid észreveszik, ha nem vagy őszinte, és ugye a minta….

Természetesen ezek nem a legkönnyebb feladatok közé tartoznak, de óriási megkönnyebbülést tud hozni az életedben. Ha egyedül nem megy, fordulj szakértőhöz!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner

06703326136

Aranylélek

Aranylélek közösség

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címlap

http://noivilag.hu/cikkek/csalad-ereje-gyermekdnek-te-vagy-minta