A mindennapos felismerések hogyan fejlesztik a lelket?!

Aranylélek

Szerencse

" Mélyen hiszek a szerencsémben, és azt tapasztalom, minél többet teszek érte, annál sűrűbben van benne részem." (A.L.)

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Gyerekkori álom

"Mesebeli szárnyas paripává változtam. Lábaimon ezüst pata, nyakamon csillogó sörény. Megráztam magamat, és gyémánt szikrákat rúgtam. Egyszer csak egy gyönyörű vitéz ugrott elém. Majd a magasba repültünk olyannyira, hogy már nem láttam a földet. Elszédültem, és felébredtem."

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

A "véletlenek"

Amikor elindulsz egy ártatlannak tűnő erdei túrára a bihari hegyekbe. Felkészülsz lelkileg, hogy hosszú nap lesz, és lesznek megpróbáltatások. Nos ezzel én is így voltam...

De a sors nagyon rafinált, és kiszámíthatatlan. Mivel hárman mentünk a túrára, így egyedül ültem le, csatlakoztam be egy útitársam mellé. Kb. 30 perc után kiderült, hogy sok hasonlóság van bennünk . Hasonló a gondolkozásmódunk, a munkánk, a hobbink, és egy óra buszozás után már nagyon mély, lelki, emberi témákat feszegettünk.

Komolykodtunk, és nevettünk felváltva, szinte magamat láttam 20 év múlva. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy így össze hozott bennünket, sok hasznos dolgot kaptam tőle.

A túra valóban megpróbáltató volt, mert vízszintest az öt óra menetelés alatt nem igazán láttam.:) Csak magasságokat, és mélységeket éltünk meg. Volt, aki követte az előtte lévőt, és nem tért le az útról, volt, aki mindig a kerülő utat kereste. Olyan is volt, aki segített egy csúszós emelkedőn a másiknak, és olyan is, akinek segíteni kellett. Aki elesett, aki megbotlott, aki rohant, aki megcsodálta a természetet, aki szemetelt, aki eltakarította más szemetét.

Jómagam örülök, hogy legyőztem a meredek dolgokkal kapcsolatos pánikomat, és minden támogatás nélkül meg tudtam tenni az utat. A 10-12 km alatt négy mélypont volt, amikor azt mondtam magamban, hogy elég, nem bírom tovább.

Akkor vettem egy nagy levegőt, és tudtam, hogy nem maradhatok itt, és új lendületet véve folytattam az utam... 

Elengedés

Elengedés... Sokunknak nehéz, idegesítő, és megoldhatatlannak tűnő fogalom. Mit tegyek? Annyi mindent kipróbáltam már, több terapeutánál is jártam, és még mindig nem tudom elengedni a párom, a munkahelyem, a sértettségem, az önsajnálatom stb.

Senki nem tud segíteni rajtad, csak TE magadon!!! Ha tényleg el AKAROD engedni, akkor legyél gyermek, aki nem ragaszkodik a játékához.

Mi van, ha kipróbálod a következő egyszerű technikát?

Vegyél egy pár darab lufit, felfújás (Heliummmal ) utána filctollal írd rá, hogy mit AKARSZ elengedni, ami már nem támogatja az ÉLETedet! És ENGEDD útjára!

Tudd, hogy ezek már nem jönnek vissza hozzád, nem tudnak, nem akarnak, de nincs is rá szükséged, ahhoz, hogy végre ÉLJ! ( Ha több témaköröd van, érdemes egyenként, hogy minél intenzívebb legyen a fókusz, az adott témára. ) Jó eregetést!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Címkék: elengedés

Bemutatkozás

Üdvözöllek! Szia!

A következő időszakban tegező formátumban írok Neked, mert szeretném, hogy neked szóljon. Régóta ( több, mint tíz éve ) foglalkozom az írás gondolatával, így saját magamnak naplót vezettem. Nagyon hálás vagyok magamnak, hogy erre nem voltam rest, mert most el kezdtem begépelni folyamatosan. Miközben gépelgettem, rengeteg felismerés született meg bennem. Ezeket a momentumokat osztom meg veled, mert találhatsz te is hasznosat, ami pont passzol, esetleg erőt ad az aktuális életedhez. Szeretnék majd olyan történeteket leírni, ami rólam szól, és ami a környezetemben történt. Minden esetben álneveket fogok használni, így tisztességes. Az eddigi életem saját magam, és a környezetem fejlődéséről szólt, remélem ebbe most be tudsz kapcsolódni te is. Egyenlőre ennyit, és menet közben egyre több minden napvilágot lát:)

 

süti beállítások módosítása