A mindennapos felismerések hogyan fejlesztik a lelket?!

Aranylélek

A ragaszkodás következményei

Azt gondolom, hogy az elengedés témaköréről nem lehet eleget beszélni, mert mindenkinek vannak olyan élethelyzetei, veszteségei, amiket nem tud, nem akar elengedni.

De miért is ragaszkodunk hozzá? Miért kötjük magunkat a múlthoz? Olyan dolgokhoz, amik már nincsenek is, nem léteznek, csak a fejünkben (pl. egy sértettség ) vagy a szívünkben (egy szeretett személy emléke) élnek. Kinek akarunk megfelelni, hogy mi bizonyítsuk kifelé, hogy nem felejtünk?!

Megéri? Megéri lekötni az életünk életenergiáját azzal, ami nincs is? Miért állunk a saját boldogságunk útjába?

Fel kell ébrednünk, hogy nem merjük elengedni, ami NINCS. Időnk nagy részét a múlt sebeinek nyalogatásával töltjük. Mennyivel jobb lenne a jelen örömeivel foglalkozni? Gyávák vagyunk ÉLNI?!

Csodálkozunk, hogy ennyi embernek gerinc problémája van? Hol van a tartás, hogy merem vállalni a felelősséget az életemért, és bátran, kihúzott háttal haladok előre...

De mi a megoldás? Mit tegyünk, hogy ne kössenek ezek a visszahúzó energiák, a múlt megkövesedett emlékei?

Mindenkinek más technika jön be. Menj el terapeutához, beszéld vagy írd ki magadból, kit, mit akarsz elengedni, majd égesd el. Vagy meditálj rá, gyújts mellé gyertyát, és képzeld el, hogy letekered magadról a múlt fonalait. Vagy írd rá lufira, és küld az égig.

Bármi jó, csak CSINÁLD magadért! De mindenekelőtt a legfontosabb, hogy DÖNTSD EL, hogy elengeded azokat a ragaszkodásaidat, amik már nem építenek téged, hogy végre fel lélegezhess!

Fogadd el, hogy jobb, és könnyebb életet élhetsz utána! Kalandra fel!

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/ 

Ha tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Sörfesztivál "vidéki" módra

Drágáim! ( idéztem az énekestől ) Nagyon bírom a laza, nyári, felhőtlen hangulatot idéző fesztiválokat, ahol az alkohol hatása miatt azt érezheted, hogy nem kell a hétköznapi konszolidált arcodat mutatnod, hanem lelazulhatsz.

Ilyen volt az idei Sörfesztivál is. Össze jöhettünk barátokkal, dumálhattunk, kis pofavizit, jobbnál jobb koncerteket hallgathattunk, és jobbnál jobb söröket kóstolhattunk.

Azért itt megállnék egy percre. Csajok révén az ízesített meggy, és áfonya sört igyekeztünk megkóstolni, ami után már nem volt kedvünk további kóstolgatásra. Értem én, hogy nagy költségvetésű a rendezvény, drága a bérleti díj ( a sör is ), de miért kell a sört vizezni?

Borzasztó volt, nem emelek ki márkát, de két stand csalódás után már nem mész egy harmadikhoz, mert horror áron nem satnya minőségre vágysz. Mert, ha kimegyek egy pálinka fesztiválra, ott jó pálinkát szeretnék inni, a kolbász fesztiválon, jó kolbászt enni...

De nem kell megijedni több olyan sörbarátot láttam, akit ez nem zavart, és literszámra itta koncert hallgatás közben a nedűt.  

Az egyik nagyivó szomszédomra annyi hatással sem volt az ital, hogy legalább egyszer ritmusra megmozduljon az ütemes koncert közben.

Viszont jobbunkon csodálatos romantikus folyamatnak voltunk szemtanúi. Hatvan pluszos nőt, és férfit képzeljetek el, akik elegendő alkoholfogyasztás hatására elfeledkeztek korukról, és a külvilágról. A begerjedt férfi egyre szorosabban ölelte termetes asszonyságot, aki nem ellenkezett. Persze nem tudtuk folyamatosan követni az eseményeket, mert közben a színpadon is folyt a műsor. Néha odalestünk a love story fejlődésére, mert nem mindennap lát az ember ilyen önfeledt, igazán őszinte,tinédzsereket meghazudtoló összebújásokat, és csókcsatákat:) Remélem kibírták hazáig:)

Láttam olyan férfi résztvevőt is, aki ingét félrehúzva, szőrös mellkasát kivillantva érzékeltette a külvilággal, hogy ez az ő napja :)

Eközben lógott az eső lába, de szerencsére megúsztuk, bár sokan eláztak, igaz  belülről :) 

Ami még felkeltette az érdeklődésemet, hogy a rendezők gondosan figyeltek arra, ha eső lenne, tudjunk tovább szórakozni. Rengeteg raklapot fektettek le a színpad elé, hogy elegendő sörözés, és extázis közben a lehető legkönnyebben kitörhessük a lábunkat...

 

Egy nagy méretű sörsátor, talán praktikusabb lett volna, mert az alá lehet adott esetben állni, és nem kell hazarohanni egy kis zápor miatt.

A fesztivál hangulatot fokozta, hogy klassz vissza válthatós műanyag korsót gyártottak erre az eseményre, amit haza is vihettünk 300 Ft-ért, de olyan füle van, ami által több korsó is egymásba rakható, kiürülés esetén zsebbe, farzsebbe, melltartóba, bárhová beakasztható. A kiüresedett kis korsókkal a zsebből kilógva kapcsolódhattunk igazán a fesztivál feelingjéhez, és mindenki tudtára adhattunk, igen, mi is söröztünk :) Mindezekkel együtt, ma újra próbáljuk....

Futás (Csapó 2.)

A tegnap elkezdett futás terápiámra reagáltak a barátaim, és nagy elánnal sikerül  még találni egy pár futással kapcsolatos félelmet. Például : mi van, ha rosszul leszek, mert nem bírom. Ki mit szól, ki nevet ki, mert túlsúlyos vagyok? Kivel találkozom haza felé csapzottan, izzadtan, kipirulva? Mi van, ha nem tudok folyamatosan járni, abba hagyom, az kudarc? Vagy az a kudarc, ha meg se próbálom?

Második nap is voltam, futni, az eredmény, hogy vizes borogatással fekszem az ágyon, mert nehezen tudok lábra állni. Tegnap megcsúsztam, és a csípőm meghúzódott, amire ma nem kellett volna ráfutni. Jelenleg a bal sarkamra nem tudok rá állni, és járás közben nem őszinte a mosolyom.

Bal oldal a női oldalam, és nehezen tudok előre haladni, ez vissza tükrözi a jelenlegi életemet is...

Tanulságos. Még ma sem tartok ott, hogy megszerettem volna, viszont hazafelé mosolyogtam mindenkire, mert jó hangulatom lett...De az biztos, hogy erőből nem fog menni, mi van, ha először fejben teszek rendet ezzel kapcsolatban? Ha feltárjuk az összes félelmet a futással kapcsolatban, akkor van esély arra, hogy a kiürült részt a lelkünkben pozitív élményekkel töltsünk meg.

Írj kommentbe, hogy neked milyen félszeid vannak ezzel kapcsolatban, hátha másnak is segítség lehet!!

Nyári csók

Olyan játékos, és felemelő, amikor az ajkunk összeér, az egész testemet kellemes, és különös bizsergés járja át. Ahogyan a szánk egymáshoz tapad, ahogyan a nyelvével a szám elülső részét kutatja, és csiklandozza, egyre jobban érzem , hogy felpezsdülök, és vágyom arra, hogy ez sokáig így legyen.

Ahogyan a nyelve egyre mélyebben szánt az ajkamon, és egyre mélyebben kutatja, hogy az övé vagyok.

Felemel, megpörget, elszédít, és örömet okoz. ( részlet egy naplóból )

Lassan itt a nyár, a legjobb időszak az ismerkedésre, az új kapcsolatok kialakítására. töltsd fel magad a napsugár erejével, és sugározd te is a fényt.

Élvezd ki, hogy fiatal (os) vagy, szerezz új élményeket, és ÍZLELD meg a nyarat:)

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Az illat varázsa

Megkérdezte, hogy megint fújtam magamra egy kis „drogot”?:) Mondtam, hogy nem, ez a testem illata. Hiszen minden találkozásunk, sőt a legelső is így indult, hogy megillatolta a nyakamat, a vállamat, és ettől ő is, én is elolvadtunk…

Ismerős a helyzet? Éreztél már hasonlót? Megvan a magyarázata, hogy miért: a legtöbb emlős állat szag alapján választ magának párt, és ami a legérdekesebb, hogy az ember is. Csak nem tudatosan, de a magyar nyelvben is fülön csíphető ez az ismeret: A szagát sem bírom…

Ha olyan ember mellé fekszel le esténként, akinek a szagát sem bírod elviselni, vagy még tusolás után se érzed finomnak az illatát, az előbb utóbb kiütközik. Viszont, ha olyan társsal hoz össze a sors, hogy még az izzadtság szagát is jól viseled, az csak jót jelenthet.

Az is lehetséges, és elfogadható, hogy valakinek a „ne fürggyé le” szag is imponál, a lényeg, hogy mindkét fél számára az egymás illata érzéki vágyat gerjesszen, úgy, hogy az érintés még meg se történt.

Ebben az esetben nem a parfümökről, és az egyéb pampucákról beszélek illat gyanánt, hanem a természetes testszagról.

Illetve minél tisztábbak vagyunk belülről / értem ezalatt azt, hogy leginkább harmóniában élünk önmagunkkal/, és minél természetesebb táplálékot veszünk magunkhoz, annál finomabb illata van a testünknek. Ami még befolyásolhatja az illatunkat, az illat felhőt körülöttünk, hogy milyen hangulatban, lelki állapotban vagyunk.

Amikor az életed olyan fázisban van, hogy sok a keserűség, sokszor vagy savanyú hangulatban, akkor ezt árasztod magadból, ha akarod, ha nem. Viszont, ha boldogság, elégedettség, és belső béke van benned, akkor azt közvetíted.

Tehát ismerkedésnél azért érdemes egymásnak esélyt adni, és megfigyelni pár alkalmat, hogy milyen hatással van rád a másik, mit vált ki belőled… Jó illatolgatást!:)

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Ha tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Futni vagy nem futni?

Futni vagy nem futni? Ez itt a kérdés..

Ki az, aki szeret futni? Én neeemm! Elolvastam az élettani hatását, és azt viszont szeretném:

Nő az ellenálló képesség, javul a testkép, szálkásít, súlyelhagyással járhat,  kiadható a feszültség, boldogabbak lehetünk, jobb lesz a vérkeringés, izmosabbá, egészségesebbekké, kitartóbbakká válhatunk. Ki ne akarná magának tudni ezeket az előnyöket?!

Mégis valami eddig vissza tartott attól, hogy rendszeresen fussak. Nézzük a valóságot, és a félelmeket. Először a szabadtéri futást vettem górcső alá, úgy, hogy felálltam a székből, átöltöztem, és kisétáltam a ligetig át a városon.

Következők jutottak eszembe futás közben: Mi van, ha elered az eső? Ha elfogy a vizem? ( Azért egy kis hasi tasiba raktam egy ezrest, hogy bármi lehet, és persze a telefont is.) Remélem nem ugrál rám kullancs, bízom benne, hogy nem támad meg egy kutya sem, ezért sűrűn tekintgettem magam mögé. Valaki ült a padon, remélem nem pedofil, vagy erőszakos, és nem fog belém kötni, mert ha igen maximum elfutok:)

Öt kisebb kör, azaz 30 perc után már unalmassá vált, meg fárasztóvá is, tehát a levezető sétával együtt hazáig 50 percet szántam eme sport megszeretésére. Arra vagyok most kíváncsi, hogy hányszor kell futnom egy héten, mennyi idő elteltével jutok el odáig, hogy megszeretem a futást, és rácuppanok?! Most ez a cél. Hetente majd összegzek, hogy hol tartok. 

Viszont volt jó része is: költséghatékony, kint voltam a természetben, jó volt a levegő, kitisztult a fejem, nem gondoltam a problémákra, és akár még össze is futhatok a nagy ő -vel :). Illetve, amikor hazaértem, láttam a ruhámon, hogy kellemesen megizzadtam, tehát valamit csak tettem magamért, és lelkiismeret furdalás nélkül ettem meg a halpástétomos kiflimet vacsorára:)

Összegezve: első lépést megtettem, büszke vagyok magamra, ma még nem szerettem meg a futást, legközelebb edzőterembe megyek, letesztelem azt is:) El akarom hinni, hogy ez is olyan, mint a gőzmozdony, hogy elindulni nehéz, utána meg már halad magától. Úgy legyen:)

 

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/

 

Amennyiben tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

Szárnyalás

Amikor borús a hangulatod, és semmihez sincs kedved. Tudod, hogy össze kellene szedni magad, mert ez így nem lesz jó. Tudod, hogy csak elindulni nehéz, és belül érzed, hogy merre kellene menni, mit kellene csinálni...

Onnan tudod, hogy melyik a helyes irány, hogy, ha rá gondolsz érzed a bizsergést, vagy a melegséget a szívedben. Biztos voltál már ilyen helyzetben!

Nekem is volt ilyen időszakom, amikor nagyon szerettem volna szárnyalni, de valami miatt nem ment. Akkor elgondolkoztam, hogy miért nem azt tettem, amit éreztem, hogy tennem kellene. Amikor tudtam, hogy melyik munkámat kellene erősíteni, és mégse abba az irányba indultam el. Az élet, és az idő pedig visszaigazolta, hogy jó lett volna a megérzésre hallgatni.

Mert a lélek mindig tudja mi a helyes irány, és mégis az agy hajlamos felülírni, az ego eltéríthet a valódi utunktól.

De miért? Csupán a tapasztalás miatt? Az nem lehet, mert nem hiszem, hogy azért születtünk le a Földre, hogy csak kínlódjunk, és ezáltal fejlődjünk.

Inkább hiszem azt, hogy azért jöttünk, hogy kiteljesedjünk, és megtapasztaljunk minden földi jóságot, boldogságot, amit lélektestben nem tudunk.

Önmagában a lélek nem tud érinteni, nem tud csókolni, gyermeket, szerelmet, szülőt átölelni, nem tud gyönyörű helyeket látni, nevetni, és könnyeket ejteni…

Tehát, ha valóban szárnyalni szeretnénk életünk tengerén, akkor hallgassunk a lelkünkre, és az ego hozzásegít a dualista élet megvalósítására. De ne essünk a csapdájába, mert akkor felborul az egyensúly az élet, és az ÉLET között. Jó szárnyalást!:)

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/ 

Ha tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

Te és az autód

Bizonyosan tudtad, hogy szoros kölcsönhatással vagyunk egymásra, a lakásunkra, az autónkra, és ez fordítva is igaz. Mert, ami kint, az bent; ami fent, az lent is.

Tehát, ha rendetlenség van az autódban, lakásodban, valószínűleg a lelkedben is zűrzavar lehet.

Természetesen van ellen példa is, amikor túlzott rend, és tisztaság vesz körül, kérdés, kinek akarsz megfelelni, és a "rendben vagyok" állapotát mutatni. Illetve éled e az életed, megengedsz e magadnak egy kis lazaságot?

Nézzük az analógiát! Gondold végig, mit mutathat, ha az autódon nem tudsz magasabb fokozatba váltani, mert elromlott? Nem tudsz esetleg az életed valamelyik területén magasabb szintre lépni, váltani?

Vagy, ha motor probléma van, hogyan működik a tested motorja, a szíved?

Kifogy az olaj, nincs kenés, lehet te is dehidratált vagy, és tele blokkokkal? Letörik a vissza pillantó tükröd, érdemes még hátra tekintgetni, a múltba nézni?

Beáll a kormánymű, hogyan tudod irányítani az életedet, mi akadályoz?

Beléd jönnek hátulról, nem kellene esetleg haladni előre az utadon? Nem működik az országúti lámpád, lehet nem látsz jól valamit, vagy nem akarsz meglátni? Sorolhatnám még a példákat, de ennek alapján te is tudod magad szkennelni, csak figyelni kell a jelzésekre...

Dézsi Aranka mediátor, lélektréner 06-70-332-6136

www.aranylelek74.blog.hu

https://www.facebook.com/aranylelek/ 

Ha tetszett a cikk, köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel!

 

süti beállítások módosítása